L'Institut d'Horticultura de Reus defensa la qualitat de la seva línia de batxillerat

La direcció de l'Institut d'Horticultura i Jardineria de Reus va defensar ahir la qualitat del seu ensenyament i va mostrar la seva «impotència» per la decisió del govern de suprimir l'única línia de batxillerat que tenien en funcionament. «Ens escapcen el projecte educatiu de centre», va criticar Jordi Riba, cap d'estudis del centre, que ofereix diversos cicles formatius de grau superior i mitjà.

El departament va justificar l'eliminació d'aquesta línia de batxillerat considerant que l'oferta no era prou competitiva, mentre que Riba va recordar el valor afegit del batxillerat que ofereix aquest institut reusenc. «És cert que no podem oferir tantes assignatures com un centre gran, però tenim una acció tutorial més directa gràcies al fet de ser un centre petit», va defensar.

Segons la direcció del centre, l'institut tenia prou demanda d'alumnes per mantenir la línia i oferia el mateix nivell de batxillerat que altres centres més grans.

A més, lamenten que, un cop es deixi d'impartir totalment aquest ensenyament (el curs vinent tan sols s'hi farà segon de batxillerat), s'haurà de retallar la plantilla en cinc treballadors, tot i que aspiren a poder compensar la pèrdua amb la implantació dels cursos pont per passar de cicles de grau mitjà a cicles de grau superior.

Per la seva banda, la regidora d'Educació a l'Ajuntament de Reus, Misericòrdia Dosaiguas, va subratllar que a la ciutat ja hi ha «prou» places de batxillerat per satisfer la demanda d'alumnes, i va recordar que l'Institut d'Horticultura no imparteix ESO i només oferia dues modalitats de batxillerat.

CiU, a l'oposició, va criticar la posició del govern local i va afirmar que l'eliminació es fa per raons pressupostàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.