Educació

El curs vinent la demarcació de Barcelona tindrà cinc instituts-escoles

A Catalunya hi haurà dotze centres públics d'aquest tipus, que concentren primària i secundària

La llei d'educació, aprovada el juliol de l'any passat, preveu la possibilitat de crear un institut-escola per tal que en un mateix centre els alumnes puguin cursar tota l'educació obligatòria. La demarcació de Barcelona disposarà, a partir del proper curs, de cinc dels dotze instituts-escoles que hi haurà al conjunt del país. Tot i la novetat, algunes d'aquestes escoles, com ara la Costa i Llobera de Barcelona i la Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d'Anoia, ja apostaven per un model pedagògic que integrés les dues etapes. Aquest tipus de centres pretenen facilitar, entre altres coses, el pas dels alumnes de la primària a la secundària, un assumpte que segons fonts del Departament d'Educació amoïna molts pares. A la demarcació de Barcelona, Castellbisbal, el Prat i Castellterçol també tindran aquests nous centres i a les comarques de Tarragona i Girona n'hi haurà tres a cadascuna. Finalment a les Terres de l'Ebre, l'institut-escola Batea, serà l'únic centre d'aquest tipus de la zona. A partir del curs 2010-2011, en seran dotze, però segons el departament, altres centres educatius també estan interessats a convertir-se en institut-escola. L'experiència ha estat bona –tal com expliquen des d'Educació-, en el cas de les escoles pioneres.

Queixes a Sant Cosme

El barri de Sant Cosme del Prat del Llobregat –amb un alt percentatge de població d'ètnia gitana– tindrà un dels cinc primers instituts-escoles de les comarques barcelonines. La decisió del Departament d'Educació no ha agradat als professors ni als pares dels dos centres (Doctor Trueta i escola Sant Cosme i Sant Damià), que es fusionaran en el nou institut-escola Prat 3-16, perquè consideren que el barri no necessita «experiments» i fins i tot alguns pares consideren que és una mesura «racista». Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEC-SPS, UGT i CGT també s'oposen a la decisió del departament, tot i que matisen que no estan en contra del model institut-escola sinó que rebutgen que el govern prengui decisions «precipitades» i de manera unilateral. Ara fa deu dies, docents, pares i representants sindicals van demanar al departament que no es «tanquin» els dos centres que ara funcionen perquè opinen que el nou model «dificultarà encara més l'accés a l'ensenyament postobligatori». La nova escola Prat 3-16 serà a l'indret que avui ocupa l'escola de primària, però aquest centre no disposarà dels dos cicles formatius que fins ara oferia l'institut Doctor Trueta. Aquests dos cicles es mantindran, però, adscrits a un altre centre, al qual hauran d'accedir els alumnes de l'institut-escola que vulguin seguir estudiant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS