Educació

Suspenen el transport escolar a nou comarques de Ponent, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Els consells comarcals de les Garrigues, l’Urgell, el Priorat, la Conca de Barberà, la Terra Alta, la Noguera, el Pla d’Urgell i el Segrià prenen la mesura pels gruixos de neu acumulats

A l’Alt Camp i a la Ribera d’Ebre no funcionaran alguns serveis

Tots els centres que tinguin subministraments quedaran oberts per als alumnes que hi puguin arribar

Els consells comarcals de les Garrigues, l’Urgell, el Priorat, la Conca de Barberà, la Terra Alta, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra i el Segrià han decidit suspendre el transport escolar aquest dilluns pels importants gruixos de neu que ha deixat el temporal Filomena, segons han informat Protecció Civil i els propis consells comarcals. Tots els centres que tinguin subministraments quedaran oberts per als alumnes que hi puguin arribar, han apuntat a l’ACN fonts d’Educació.

A l’Urgell la mesura afectarà 24 rutes que transporten 571 estudiants de centres de primària i secundària. En el cas de la Conca de Barberà són  20 rutes que porten 453 estudiants. En aquesta comarca la decisió s’ha pres aquesta perquè hi ha moltes carreteres secundàries que no estan en condicions.

A dues comarques més de la demarcació de Tarragona s’han suspès alguns serveis. A l’Alt Camp no es podran realitzar les rutes de Querol i Mont-ral, els dos municipis més elevats de la comarca i els més afectats per la nevada. A la Ribera d’Ebre només s’ha suspès el transport escolar a Tivissa i Mora d’Ebre.

Les escoles obriran amb serveis mínims a la Terra Alta amb el professorat propi de cada municipi per poder cobrir les necessitats de pares que han d’anar a treballar, ha indicat a l’ACN Neus Sanromà, presidenta del consell comarcal.

Segons ha explicat el president del Consell de l’Urgell, Gerard Balcells, “s’ha decidit una mesura general per no posar en risc” els alumnes i xofers dels busos.

A banda dels gruixos de neu, també es preveu que es puguin formar plaques de gel amb la baixada de temperatures.

Teisa posarà en servei quatre autocars elèctrics a Girona ciutat

La Vall d’en Bas

Un 10% dels alumnes viuen violència masclista a casa

BARCELONA

La mobilització pels serveis públics no baixa d’intensitat

barcelona

Les multes contra els patinets al transport s’activaran dimecres

barcelona

Macrobatuda policial a la sala Waka del Vallès

sabadell

Falta de medicines a la UE

Brussel·les

Santa Cristina mira al riu

santa cristina d’aro

Declaren la barraca gran de la platja de Portbou bé cultural d’interès local

FIGUERES

Donen a Tossa obres de Benet, Kars i Grau Sala

tossa de mar