Educació

BARBERÀ DE LA CONCA

Barberà espera des de fa cinc anys que es faci l'escola nova

L'execució del projecte s'ha endarrerit, en part, perquè ha inclòs la tramitació d'un pla parcial nou

S'ha acabat el curs i “ningú no ha dit res”, diu Maria Josepa Miró, presidenta de l'AMPA de l'escola Valldemur de Barberà de la Conca, on tant els pares i mares com la mateixa direcció i l'Ajuntament romanen en espera que Educació els confirmi si la construcció de l'escola nova –de la qual hi ha el projecte executiu– s'inclourà en la partida pressupostària d'enguany. Fa un any i mig que l'Ajuntament va urbanitzar –amb una inversió de prop de 180.000 euros– la parcel·la on se situen els nous equipaments educatius, la qual cosa va comportar la tramitació d'un canvi d'ús dels terrenys esportius a educatius i la redacció d'un pla parcial nou que ha fet endarrerir, en part, tot el procés administratiu.

L'alcalde, Ramon Ribas, destaca: “Nosaltres ja hem fet els deures” i considera que ara és l'administració la que ha de donar-los “la solució”. Després de fer totes les gestions possibles, creu que, si realment el govern vol que “hi hagi equilibri territorial”, s'han de fer inversions educatives a tot arreu, “tant a les grans ciutats com als pobles petits, tenim els mateixos drets”. Des que el departament va instal·lar, el 2005, els mòduls prefabricats, situats a 250 metres de l'edifici central de l'escola rural de Barberà, els mestres i els alumnes s'han de traslladar diàriament d'un lloc a l'altre i han de creuar dos vials transitats, amb els inconvenients que això suposa. La reclamació de la comunitat educativa de poder disposar de noves instal·lacions i encabir tots els alumnes –ara són una quarantena– en un mateix recinte “és una qüestió de necessitat”, subratllen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla