Educació

tiana

El nou centre cívic tindrà 34 llocs d'escola bressol pública

Està previst que les feines de transformació de l'equipament acabin al febrer i que la llar d'infants funcioni al setembre del 2011

El govern està pendent dels diners de la Generalitat per oficialitzar les places

La reconversió de l'antic escorxador de Tiana en el nou centre cívic tindrà una doble funció. I és que per mirar de pal·liar la falta de places d'escola bressol pública del municipi –enguany 50 alumnes que n'havien sol·licitat van quedar sense– l'equip de govern municipal –format per Gent i CiU– destinarà, de manera provisional però fins que faci falta, una part del nou centre cívic ubicat a l'antic escorxador a mantenir fins a 34 places d'escola bressol pública de 0 a 3 anys.

Concretament, la part destinada a la llar d'infants serà el mòdul sud del nou centre cívic, amb dues aules de 43 metres quadrats cadascuna i equipades amb lavabo propi i una sala polivalent de 28,5 metres quadrats amb cuina-office i lavabo per als mestres. Finalment, aquesta part també disposarà d'un pati de 172 metres quadrats.

Per altra banda, està previst que aquestes places públiques es puguin posar en marxa el curs 2011/2012, mentre que la conversió de l'escorxador en el nou centre cívic està previst que acabi el febrer de l'any vinent.

La resta dels usos

Pel que fa a la resta dels usos del nou centre cívic, l'Ajuntament ja ha fet públics els resultats d'una consulta popular en què es preguntava als tianencs a què volien dedicar les noves instal·lacions. La conclusió va ser la demanda de sales per dur a terme tallers formatius i activitats de les entitats cíviques de Tiana i espais per a la formació d'infants i famílies i una ludoteca. Com que a l'espai on s'havia de construir la ludoteca s'hi encabirà l'ampliació de l'escola bressol, el govern municipal té la intenció que el mòdul nord sigui on hi hagi dues aules de formació i d'activitats cíviques.

En total, la transformació de tot l'edifici té un pressupost d'1,2 milions d'euros, dels quals més de 400.000 els aporta la Generalitat i més de 200.000 l'Àrea Metropolitana. La resta estan finançats per l'Ajuntament. A banda, el govern municipal ja ha anunciat que hi afegirà 60.000 euros més per adaptar la part de les instal·lacions on es farà la llar d'infants i que la Generalitat ha atorgat una subvenció de 58.000 euros per insonoritzar les dues sales del mòdul nord. En aquest espai es volen programar actuacions de petit format i destinar-lo a locals d'assaig per a grups locals.

L'alcalde de Tiana, Emili Muñoz (Gent), va manifestar que “pel que fa a l'escola bressol es passarà de cobrir el 40% de la demanda” però va supeditar la creació d'aquestes places a l'atorgament de la subvenció per part de la generalitat de 1.800 euros per cada plaça. Tot i això, Muñoz es va mostrar optimista que aquestes subvenció es puguin materialitzar. L'alcalde, a més, va destacar que “s'aprofita una inversió que ja estava prevista per donar resposta a una necessitat urgent”.

LA DADA

50
famílies de Tiana
han quedat sense plaça per entrar el curs vinent a l'escola bressol municipal.

LA XIFRA

1,2
milions d'euros
costarà la rehabilitació integral de l'edifici de l'escorxador per ser el nou centre cívic.

Petició de ple extraordinari

Els partits de l'oposició a l'Ajuntament de Tiana, el PSC i ERC, van demanar formalment la celebració d'un ple extraordinari, que està previst celebrar-lo el proper dia 27, per debatre i proposar solucions a la falta de places d'escola bressol públiques que hi ha al municipi. Tant els socialistes com els republicans es van mostrar molt crítics amb la solució adoptada pel govern de crear 34 places d'escola bressol al nou centre cívic. “Aquesta solució és inviable”, opinava el regidor del PSC Hèctor González, que va criticar que no hi ha una solució “immediata” per al curs vinent. L'edil socialista ho va justificar assegurant que “un dels principals problemes és que no hi ha menjador, i això representa que a l'hora de dinar els nens s'hauran de desplaçar fins a l'edifici actual”. González, a més, va proposar dues solucions: “O bé es construeixen dos mòduls prefabricats o bé es podria mirar d'arribar a un acord amb l'escola bressol privada Nova Guineu per habilitar-la per al proper curs”. Per altra banda, el republicà Jordi Gost va qualificar l'actuació del govern d'“improvisació absoluta” i es va mostrar partidari de cercar una fórmula de places concertades “perquè la gent necessita solucions ara”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia