Educació

LA CRÒNICA

Bon dia per a les til·les a l’Empordà

A l’IES la Bisbal 191 alumnes formen part dels 3.644 batxillers que s’examinen a diversos centres gironins

Silenci ahir a la primera planta de l’IES la Bisbal, a la Bisbal d’Empordà. Els alumnes centrats, capcots, estaven d’exàmens, i no pas uns qualssevol. Aquest de la Bisbal és un dels onze centres de batxillerat –caldria afegir-hi les facultats del campus Montilivi de la UdG, a Girona–, on ahir es van començar a examinar els 3.644 alumnes gironins que confien superar les proves d’accés a la universitat (PAU) per fer un grau superior. Una jornada complexa de gestionar a tot arreu en aquests temps estranys de pandèmia. A l’IES la Bisbal, a banda dels 191 alumnes de les PAU, més de 700 alumnes d’ESO i cicles formatius continuen aquests dies les seves classes en espera de finalitzar el curs acadèmic. I com en les passades, aquestes no són unes proves normals. Maria Gispert, directora del tribunal a la Bisbal, destaca la col·laboració dels professors: “Ens han deixat tota una planta sencera i, a més, s’ha hagut de retirar tot aquell material de les aules que fes referència a les proves que fan els alumnes.”

Més tard, durant el descans, en una de les voreres, un grup de joves parlen i consulten els apunts. Al seu costat, la Marta Vilà, professora d’anglès, els ha acompanyat des de Palafrugell per fer “una mica de suport moral”. La Marta, que, com tants professors i professores, ha estat a la primera línia d’aquest curs també diferent, valora positivament aquest model de dispersió territorial que s’ha fet: “Els alumnes estan més a prop de casa, són pocs a l’aula on fan les proves i s’ha organitzat tot molt bé”, explica, i hi afegeix: “Seria un model que estaria bé que es quedés per als alumnes, però és cert que es necessiten molts i molts recursos.”

Al seu voltant, Carlota Ramírez, Laura Madrid, Marina Fernández i Marina García parlen i repassen, assegudes a terra, en una zona amb ombra. La Carlota, que vol estudiar administració d’empreses, ha posat colzes cada dia i destaca els nervis que passa. La Laura, que explica que s’ha organitzat per dies, admet que li ha estat difícil combinar estudi amb lleure. Totes destaquen els nervis, i com diu la Carlota: “Aquests són dies per prendre til·les!”

Cada alumna té una història, segur, i segur que són sorprenents, com la d’en Marc Pagès, també de Palafrugell. Per en Marc, arribar fins a aquestes proves han estat una autèntica muntanya russa. El 25 d’abril, jugant a futbol, es va trencar l’escafoide, un os del canell, i el van haver d’enguixar: “Al principi estava molt preocupat perquè no sabia com ho faria.” L’altre dia li van posar un guix que porta una cremallera perquè pogués treure-se’l i fer l’examen: “La lletra no és gaire bona, la veritat, però no hi puc fer més.” Ha fet l’examen amb els estudiants amb TDAH i altres especificitats. L’Albert, que l’acompanya, es mostra satisfet de com s’ha organitzat tot: “Al principi estava una mica nerviós, perquè el teu futur en depèn i a la vegada et guien. Però quan he començat a fer l’examen m’he sentit segur i m’he anat acomodant.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona