Educació

educació

Vall-llobrega amplia la llar d'infants amb una nova sala polivalent

Servirà d'aula de psicomotricitat i espai audiovisual

Té un pressupost de 310.000 i s'ubicarà al pati, que s'ampliarà amb la finca de darrere

L'Ajuntament de Vall-llobrega ha decidit ampliar la llar d'infants municipal La Quitxalla amb una sala polivalent. L'ampliació es concreta en un nou edifici d'uns 100 metres quadrats que s'ubicarà a l'actual pati del centre docent. I el pati s'ampliarà amb la finca de darrere, que és municipal. L'alcalde, Rufino Guirado, va deixar clar que l'ampliació del centre no té la finalitat d'“incrementar la capacitat per acollir més criatures”, sinó de “millorar els serveis”.

L'Ajuntament ja ha posat a licitació les obres del nou edifici de la llar d'infants. El preu de sortida per a la seva construcció és de 318.239,34 euros. La licitació tindrà com a element bàsic l'oferta més econòmica, tot i que també es tindrà en compte la reducció del termini, de l'equip que executi l'obra, de l'ampliació del termini de garantia i el factor de qualitat ambiental.

L'obra està subvencionada a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat. I en aquesta línia, l'Ajuntament també ha posat a licitació un altre projecte que també rep ajuts del mateix pla. Es tracta de la vorera entre la farmàcia del poble i el carrer de la Portalada, prop del pont abans d'arribar al nucli urbà de Vall-llobrega, que té un cost de 210.000 euros. L'alcalde va explicar que l'actuació urbanística consistirà a construir la vorera, ja que actualment és de terra, i la col·locació d'enllumenat públic. «Ho fem per millorar la seguretat dels vianants», va explicar Guirado.

L'Ajuntament té tres obres més dins el mateix pla per executar aquest any. Es tracta de la urbanització de la plaça de la Vila, davant l'ajuntament, amb un preu de 185.000 euros; la urbanització del sector nord de la plaça de l'alcalde Pere Rubau, amb 101.000 euros, i l'ampliació del pont d'en Tallades amb un pas de vianants, amb 14.473 euros. També té per aquest any dues obres subvencionades pel Consorci de la Costa Brava destinades al manteniment i millora de la xarxa d'aigua potable.

LA XIFRA

318
mil euros
és el preu de sortida del concurs de licitació de l'ampliació de la llar d'infants.

LA FRASE

La finalitat de la nova aula de la llar d'infants no és altra que millorar els seus serveis
RUFINO GUIRADO
alcalde dE VALL-LLOBREGA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.