Educació

Els centres gironins exposen les seves queixes a Cambray

Una cinquantena de directors d’escoles i instituts de la demarcació es van reunir ahir amb el responsable d’Educació

Tot i que no van obtenir respostes concretes, consideren que el conseller va ser receptiu

En plena mobilització del sector en contra de les darreres decisions del departament, un representació de directors d’escoles i centres de secundària de les comarques gironines es va reunir ahir a la seu de la Generalitat a Girona amb el conseller d’Educació. La trobada va servir principalment per exposar a González Cambray els arguments en contra de l’aplicació de l’hora de lleure de les tardes del mes de setembre, en el cas dels centres de primària, i la reclamació de més professorat, en el cas dels de secundària. Hi van assistir una cinquantena de directors, en representació comarcal.

“Molt correcte”

Després de tres hores de reunió, la sensació dels directius consultats per aquest diari va ser positiva. “Jo, personalment, n’he sortit satisfeta”, va dir la directora de l’institut Vallvera de Salt, Eva Rigau. Per bé que no hi va haver resposta per part del conseller, Rigau va qualificar la trobada de “molt correcta”. “Hem pogut exposar-li els nostres arguments de manera calmada”, hi va afegir. Entre els representants de primària, la sensació va ser similar, si ens cenyim al que va manifestar Lluís Colàs, de l’escola La Vila de Palamós. “Ha estat receptiu”, va resumir.

“Cambray dimissió”

Mentrestant, a l’exterior l’ambient era molt diferent del de la reunió: una seixantena de manifestants, asseguts en pupitres, van expressar el seu malestar amb el departament amb consignes contra el conseller, a qui reclamen que dimiteixi. Segons va dir el representant del sindicat USTEC, Raül Cansado, el departament ha estat “reprimint i perseguint” alguns directors.

Arguments

En un escrit fet públic la setmana passada una trentena de directors van acusar Educació de “falta de coneixement tècnic” dels centres quan volen aplicar l’hora de lleure de les tardes i van demanar que la conciliació familiar “no recaigui en el paraigua de les direccions” de les escoles. Per contra, van assegurar que no era un problema el fet de començar el curs abans, però van assenyalar que no entenen que això es vinculi amb un canvi de jornada escolar durant tot el mes de setembre, “i més quan el Departament justifica la conciliació familiar per imposar les activitats de lleure”. Ahir, Lluís Colàs va suggerir que els recursos de més que Educació es gastaria en el nou horari es destinessin a reforçar l’escola inclusiva amb més personal especialitzat.

Preparen un bicibús escolar a Banyoles

L’AFA de l’escola de Can Puig de Banyoles està projectant posar en marxa el curs vinent un bicibús per als alumnes, que seria el primer de la comarca del Pla de l’Estany. Un bicibús és un grup de mainada i uns quants adults circulant per unes rutes predeterminades per desplaçar-se al centre d’ensenyament. Per tal de donar a conèixer la idea, l’AFA i les entitats Mou-te en Bici i Canvis en Cadena han organitzat per aquest dissabte al matí una ruta en bici entre el CN Banyoles i l’escola (10 h), seguida d’una sessió informativa en aquest centre d’ensenyament. En acabat, els assistents tindran l’ocasió de participar en una pedalada familiar en què s’explicarà la manera de circular en bicicleta per zones urbanes amb seguretat. A la demarcació de Girona ja hi ha alguns bicibús i, tot i haver-se estrenat recentment, s’està consolidant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT