CCOO impugna l’ordre del nou calendari escolar “per un excés de dies lectius”
El sindicat presenta un recurs al Departament d’Educació en què demana que se suspengui cautelarment
Argumenta també un canvi en les condicions laborals
Nou dies de vagues i diverses manifestacions de protesta no han servit per acostar posicions entre el professorat i el Departament d’Educació. Davant d’aquesta situació i després d’acusar el conseller Josep Gonzàlez-Cambray de “continuar sense escoltar ningú”, CCOO ha impugnat el calendari escolar 2022/23, argumentant, entre altres aspectes, que implica un “excés de dies lectius en l’educació infantil i primària” que contravé a la llei d’educació de Catalunya.
El sindicat ha presentat un recurs potestatiu de reposició davant del Departament d’Educació en què demana la nul·litat i la suspensió cautelar de l’ordre. CCOO insisteix una vegada més que el calendari s’ha imposat “en contra de la pràctica totalitat de la comunitat educativa, sense haver fet la consulta pertinent a la representació legal dels treballadors i treballadores, ni tenir en compte el dictamen del Consell Escolar de Catalunya, que demanava una moratòria d’un any, ni els advertiments de moltes direccions de centres escolars”.
CCOO va denunciar ahir a través d’un comunicat que “per tal d’encaixar l’acabament d’un curs i l’inici del nou, el departament ja ha modificat els documents d’inici de curs del personal docent d’aquest curs 2021/22 pel que fa al juliol, tot canviant les condicions de treball sense negociació”. I subratlla que les “informacions i contrainformacions que estan arribant als centres sobre aquests primers dies del mes de juliol augmenten el neguit i la incertesa dels claustres”.
Pel que fa a l’avançament de l’inici del curs, CCOO insisteix que aquesta mesura “causa un trasbals innecessari a tota la comunitat” perquè “no parteix d’un concepte integral de repensar el calendari i els horaris escolars globalment”, cosa que acabarà posant “més pressió als equips docents i a les direccions dels centres, que hauran de gestionar la contractació de les activitats extraescolars de les tardes”.
El sindicat qualifica de “desgavell planificador” la decisió. I posa alguns exemples que des del seu punt de vista mostren que “l’aplicació d’aquesta mesura ha estat imposada i improvisada”. Per exemple, destaca “que no ha previst la falta de personal del lleure perquè es puguin dur a terme aquestes activitats”, i que tampoc ha tingut en compte “l’adaptació de l’organització del personal de neteja al nou calendari”.