Educació

CCOO impugna l’ordre del nou calendari escolar “per un excés de dies lectius”

El sindicat presenta un recurs al Departament d’Educació en què demana que se suspengui cautelarment

Argumenta també un canvi en les condicions laborals

Nou dies de vagues i diverses manifestacions de protesta no han servit per acostar posicions entre el professorat i el Departament d’Educació. Davant d’aquesta situació i després d’acusar el conseller Josep Gonzàlez-Cambray de “continuar sense escoltar ningú”, CCOO ha impugnat el calendari escolar 2022/23, argumentant, entre altres aspectes, que implica un “excés de dies lectius en l’educació infantil i primària” que contravé a la llei d’educació de Catalunya.

El sindicat ha presentat un recurs potestatiu de reposició davant del Departament d’Educació en què demana la nul·litat i la suspensió cautelar de l’ordre. CCOO insisteix una vegada més que el calendari s’ha imposat “en contra de la pràctica totalitat de la comunitat educativa, sense haver fet la consulta pertinent a la representació legal dels treballadors i treballadores, ni tenir en compte el dictamen del Consell Escolar de Catalunya, que demanava una moratòria d’un any, ni els advertiments de moltes direccions de centres escolars”.

CCOO va denunciar ahir a través d’un comunicat que “per tal d’encaixar l’acabament d’un curs i l’inici del nou, el departament ja ha modificat els documents d’inici de curs del personal docent d’aquest curs 2021/22 pel que fa al juliol, tot canviant les condicions de treball sense negociació”. I subratlla que les “informacions i contrainformacions que estan arribant als centres sobre aquests primers dies del mes de juliol augmenten el neguit i la incertesa dels claustres”.

Pel que fa a l’avançament de l’inici del curs, CCOO insisteix que aquesta mesura “causa un trasbals innecessari a tota la comunitat” perquè “no parteix d’un concepte integral de repensar el calendari i els horaris escolars globalment”, cosa que acabarà posant “més pressió als equips docents i a les direccions dels centres, que hauran de gestionar la contractació de les activitats extraescolars de les tardes”.

El sindicat qualifica de “desgavell planificador” la decisió. I posa alguns exemples que des del seu punt de vista mostren que “l’aplicació d’aquesta mesura ha estat imposada i improvisada”. Per exemple, destaca “que no ha previst la falta de personal del lleure perquè es puguin dur a terme aquestes activitats”, i que tampoc ha tingut en compte “l’adaptació de l’organització del personal de neteja al nou calendari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat