Educació

La majoria d’estudiants gironins escullen fer les PAU en català

Arrenquen les proves a Girona amb 3.674 estudiants

Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) han arrencat aquest dimarts al matí a Girona on s’hi examinen 3.674 estudiants. Un dels epicentres de les proves és la Facultat de Dret de la UdG, després que aquest any les PAU hagin recuperat el format centralitzat en els campus universitaris. Els estudiants han entrat per ordre de llista i una vegada dins de l’aula els membres del tribunal els han repartit un qüestionari per saber si farien els exàmens en català o castellà. A Girona els alumnes s’examinen de les PAU a les facultats de Dret i la de Ciències Econòmiques del Campus de Montilivi i a les de Turisme i Educació del Campus del Barri Vell. A més, també s’examinen a Olot i Figueres.

La majoria, en català

A la facultat de dret, la majoria dels estudiants han escollit l’opció del català per fer les proves. L’Estel, l’Abril i la Omayma, tres estudiants de l’Institut Rafael Campalans d’Anglès, en són un exemple: “Hem escollit l’opció del català per fer les proves perquè és la llengua vehicular, la que parlem a casa i amb la que hem fet tota l’escolarització”, expliquen. A més, surten contentes de la primera prova: “Ens pensàvem que seria més difícil, la veritat”. Parlem també amb uns estudiants de l’institut de Santa Coloma de Farners, que també han escollit el català per examinar-se: “És la llengua d’aquí”, diuen orgullosos. Una afirmació que comparteixen en Nabel i l’Alba, del Salvador Espriu de Salt, que faran els exàmens en català.

Formulari de llengua

Aquest any, els alumnes han hagut de respondre un formulari per saber la llengua que s’examinarien de cada prova. Es tracta d’un qüestionari anònim en què hi ha totes les matèries de les PAU i una casella per marcar el català i una altra pel castellà

Una vegada els alumnes marcaven l’idioma que escollien en cada prova, els membres dels tribunals recollien una còpia dels formularis. D’aquesta manera, es pot tenir una previsió de quantes còpies calen de cada prova en un idioma o en un altre. A l’hora de repartir, els tribunals ho faran en funció de les respostes que hagin posat en cada matèria.

Exàmens concentrats a les facultats

Després que la pandèmia obligués a descentralitzar les seus on els alumnes s’examinaven de les PAU, aquest 2022 s’ha recuperat el model centralitzat. Per això dels 3.674 gironins que s’examinaven 2.852 ho feien a la ciutat de Girona repartits entre els campus del Barri Vell i de Montilivi.

A Olot hi havia una subseu a l’institut de Montsacopa pels alumnes de la Garrotxa, on s’han presentat 293 estudiants. A Figueres, les proves s’han repartit entre tres instituts (Alexandre Deulofeu, Olivar Gran i Narcís Monturiol) per acollir 524 alumnes de l’Alt Empordà. El primer examen que han fet els futurs universitaris ha estat el de Llengua castellana i literatura. A partir de les dotze, serà el torn de la llengua estrangera i a la tarda començaran les primeres específiques. Les PAU es reprendran el dimarts a les nou del matí amb l’examen de Llengua catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona