Educació

Educació

El peix entra a les escoles

El Consell del Baix Empordà fa una campanya a les escoles per impulsar el consum de peix

A banda del material informatiu, s’ha creat un joc per fomentar-lo

Al Baix Empordà, i impulsada pel Consell Comarcal, està en marxa De l’escola a casa, una campanya per fomentar el consum de peix entre les famílies. Aquesta iniciativa ja està en plena fase d’implantació amb els diferents recursos educatius que s’han preparat. El primer, A quin ritme es mou el peix que mengem?, és un material que aborda aspectes relacionats amb el peix i la sostenibilitat, així com la sensibilització del consum de peix entre els infants. Així mateix, ja s’ha distribuït en 36 escoles de la comarca el Memopeix, un joc que fomenta el coneixement de les espècies per part de la mainada. En aquest joc, s’hi inclouen 27 parelles de fitxes de joc, així com altres fitxes descriptives de cada espècie, amb el seu aspecte, l’hàbitat, la talla i algunes curiositats. Aquesta proposta s’ha elaborat a partir de la informació recollida pel Museu de la Pesca de Palamós. També s’ha disposat de la col·laboració de la Confraria de Palamós, per fer la tria de les espècies més representatives del nostre litoral.

A quin ritme es mou el peix que mengem? és una iniciativa didàctica elaborada pel grup de recerca en educació científica i ambiental de la Universitat de Girona, i adreçada als alumnes del cicle inicial de primària. S’han lliurat tres unitats d’aquesta eina al Centre de Recursos Pedagògics del Baix Empordà per tal que estiguin disponibles en préstec quan a les escoles es treballin projectes vinculats amb aquest tema. La proposta inclou un conjunt d’activitats dirigides i una capsa d’aprenentatge amb material divers centrat en el tema del peix i la sostenibilitat.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ha destacat el valor pedagògic d’aquesta eina, “que s’ha creat expressament per a aquest projecte i que serà molt útil perquè els més petits de primària comencin a conèixer el nostre peix de proximitat, així com la responsabilitat en la seva producció i consum”. En aquest sentit, Dilmé remarca que el peix posseeix propietats nutricionals que el converteixen en un aliment fonamental en el marc d’una alimentació equilibrada i cardiosaludable. El material també ha de servir per promoure el consum responsable i de peix de proximitat de la zona del Baix Empordà, així com fomentar actituds responsables, prendre consciència de l’estat actual i futur de l’entorn, en concret el mar i la costa litoral mediterrània, a partir del coneixement de causes i efectes des d’una visió sistèmica, local i global.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona