Educació

Fundesplai forma 300 joves i els insereix en el mercat laboral

Govern i empreses defensen l’FP dual com a element clau

Molts llocs queden vacants per manca de formació

L’Eli, el Kevin i l’Edwin, que tenen entre 20 i 23 anys, ja han passat pel mercat laboral amb feines temporals després d’haver-se graduat en FP. I coincideixen que “és molt difícil trobar una feina que et permeti independitzar-te i alhora estudiar per poder aconseguir un treball digne”, com assegura l’Eli. Tots tres han aconseguit compaginar feina i formació amb la participació en el programa Demà Jove, de Fundesplai, en què ara participen 300 joves. El projecte, inspirat en l’experiència de l’entitat brasilera Renapsi, que ha aconseguit inserir 6.000 nois i noies, combina durant un any formació a les aules i treball amb un contracte de Fundesplai. L’Eli i el Kevin, per exemple, estudien monitoratge i treballen de monitors en escoles que tenen contractat el servei a la fundació. L’Edwin estudia administració i treballa com a administratiu a la mateixa fundació. Les seves jornades són de 37,5 hores setmanals i durant l’experiència, que els ha animat a continuar estudiant, tenen el suport de psicòlegs i orientadors.

El programa, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, es va presentar ahir en un acte al Prat amb representants dels governs català i espanyol, de la patronal Pimec, de Fundesplai i dels responsables del programa brasiler. Sílvia Miró, directora de l’àrea de treball de Pimec, va destacar la importància de la relació entre formació i treball: “Tenim la paradoxa que queden lliures llocs de feina, sobretot tècnics, per manca de formació”, en un moment en què l’atur juvenil a Catalunya és del 25,7%.

La formació professional en aquest sentit és clau, va defensar, i especialment la dual, amb més hores de formació a les empreses. “Fa anys que parlem de la formació dual i ara estem en un moment clau”, va afirmar el secretari de Treball de la Generalitat, Enric Vinaixa, que va defensar la necessitat de la col·laboració pública i privada. El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va cloure l’acte amb una crida que els joves puguin treballar i formar-se al llarg de la vida per afrontar els canvis que viurà el mercat laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona