Educació

EDUCACIÓ

Malestar a Salt per l’aplicació del decret d’admissió d'alumnes

Famílies de nois i noies exclosos en primera opció en la tria d’institut reclamen flexibilitat en l’aplicació i places reals per escollir

Recorden que han quedat fora de l’Institut Salvador Sunyer havent 64 peticions en primera opció de 81 places ofertades

Un grup de famílies ha expressat malestar perquè diversos nois i noies no han pogut aconseguir plaça en l’Institut Salvador Sunyer, tot i haver 64 peticions en primera opció i 81 places ofertades, a causa de l’aplicació del dret d’admissió que prioritza l’alumnat amb necessitats especials, que en el cas de Salt és un 80 per cent del total.

Diverses famílies afectades asseguren en un comunicat que entenen i comparteixen la preocupació per la segregació escolar, sobretot a Salt però consideren que “un decret rígid i inflexible, que etiqueta a infants i famílies, no serà la solució”.

“Aquest decret, que entenem que té un bon objectiu, pot tenir un impacte contrari al desitjat, fent que molts infants quedin separats del seu grup d’amics, perjudicant així el benestar psicoemocional de joves preadolescents, creant dificultats de conciliació a moltes famílies, i finalment, afavorint la fuga de famílies de la pública de Salt”, manifesten.

Per això reclamen places “reals“ per escollir, llibertat t i respecte pel dret a escollir un projecte educatiu i una vida conciliadora, flexibilitat en l’aplicació del decret d’admissió, poder entrar en primera opció perquè hi ha més oferta que demanda, permetre la continuïtat del grup d’amics amb qui han compartit nou anys d’escola i finalment, aquestes famílies reclamen també ser escoltades pels representants del departament d’educació. “Fins ara els intents han estat infructuosos”, asseguren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia