Educació

Olot

Premi Argó i Educac per a dos exalumnes de l’Escola d’Art

Dos exalumnes de batxillerat d’arts a l’Escola d’Art d’Olot han obtingut dos primers premis rellevants en l’àmbit educatiu del país pels seus respectius treballs de recerca.

Joel Rodríguez Orth ha estat guardonat amb el primer premi (ex aequo) dels premis Educac del Consell de l’Audiovisual de Catalunya en la modalitat de creació. El seu treball, Skógur, se centra en el procés de creació d’un curtmetratge d’animació amb la tècnica stop motion. L’alumne ha hagut de crear un personatge articulat, ha modelat els caps amb expressions, ha confeccionat la roba i l’escenografia i, finalment, ha dut a terme la fase de rodatge i edició. El jurat ha destacat que la qualitat de “la història recreada és capaç de generar una sensació d’univers total, aconseguida gràcies al laboriós treball artístic executat”.

Per la seva banda, Maria Meitian Casas Tona ha estat guardonada amb el primer premi Argó de la Universitat Autònoma de Barcelona en la modalitat d’arts. En el seu treball anomenat Un fil vermell de 8.987,77 km desenvolupa una recerca precisa per indagar sobre el seu propi procés d’adopció i la posterior arribada a Olot. L’alumna ha transformat aquesta recerca en un conte il·lustrat d’una destacable qualitat gràfica i narrativa, segons la valoració del jurat.

El centre ha valorat de manera molt positiva aquests dos guardons. “Els dos premis posen de relleu el nivell de l’alumnat de la comarca de la Garrotxa en recerca, experimentació i creativitat en l’àmbit artístic”, afirmen fonts de l’escola d’art en un comunicat que han fet públic recentment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia