Educació

L’escola El Gegant del Rec de Salt estrena nou edifici

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i la consellera d’educació del govern, Anna Simó, han inaugurat avui el nou edifici de l’escola El Gegant del Rec de Salt.

En total són 376 els alumnes que podran gaudir d’aquestes noves reformes al centre educatiu, el qual participa en una iniciativa musical conjunta amb la Universitat de Girona. Simó ha destacat que “aquesta escola és la victòria d’una mirada cap a l’educació dignificadora. Tots vosaltres, independentment d’on vingueu, visqueu, de quina llengua parleu o del vostre color de pell, teniu dret a l’educació i a les mateixes igualtats d’oportunitats.” A més, la consellera d’educació ha visitat la Delegació del Govern a Girona, on ha estat rebuda per la delegada Laia Cañigueral. També ha pogut saludar i conversar amb els diferents treballadors del Departament de la Generalitat a Girona.

Per la seva banda, a través d’una piulada, Pere Aragonès ha parlat del fet que l’edifici de l’escola s’estrena amb unes instal·lacions més modernes, confortables i adaptades a les necessitats educatives del futur. “Com diuen alumnat i mestres, aquesta escola és tota una victòria per la comunitat educativa i el veïnat. Gaudiu-la molt!”, ha esmentat el president. A més, durant la seva intervenció durant l’acte inaugural, el cap de l’Executiu ha expressat el reconeixement a l’esforç del consistori, del Departament d’Educació, l’equip directiu del centre, el professorat i totes les persones que han treballat per enllestir el nou centre educatiu, “gràcies a tothom que ha fet possible que la Vila de Salt pugui gaudir aquesta escola”. En aquest sentit, Aragonès ha incidit que es tracta d’un equipament preciós, "una de les escoles més boniques de Catalunya“. A més, ha instat a l’alumnat del centre a aprofitar i gaudir del centre, ja que “ el més important d'una escola, a part d'aquestes parets, d'aquests sostres preciosos, d'aquest espai, d'aquestes aules amb tanta llum, és el que s'hi fa a dins”.

Finalment, el president ha reivindicat l’educació pública de qualitat, afirmant que els tots alumnes “teniu dret a tenir una vida on us ho pugueu plantejar tot, on ningú us hagi de dir que no podeu, sinó que us donin les eines per poder-ho tot”, on l'escola "és un espai que ha de ser per tothom, és una victòria per tothom". Al acabar la vista, tant Aragonès com Simó han pogut escoltar l’orquestra escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia