Educació

Educació

Una carrera que s’enfila

La Universitat de Girona incorpora el primer grau universitari en moda de tot Catalunya, impartit per l’Escola Universitària de les Arts ERAM i l’escola Qstura

L’objectiu és arribar a formar professionals polivalents

Sovint es diu que hi ha carreres que no tenen sortida professional. Que després de quatre anys estudiant, surts al món laboral i no trobes feina. Aquesta realitat, però, és ben lluny dels estudiants que han començat el nou grau de moda de la Universitat de Girona. Darrere d’aquesta iniciativa, hi ha Sílvia Castelló, una dona que fa més de quinze anys que està al capdavant de l’escola de costura Qstura i que des d’aquest mes coordina la carrera. Segons explica Castelló, quan va obrir l’escola, feien classe de costura en l’àmbit domèstic i per a persones de totes les edats. A mesura que passava el temps, però, hi van començar a arribar joves que tenien estudis de disseny i que volien treballar en el món de la moda, però els faltava perfeccionar la part de confecció i patronatge. Quan empreses del sector van saber que allà formaven jovent, de seguida ho van veure com un lloc on trobar futurs treballadors. “Ens vam adonar que hi havia realment una mancança de formació transversal enfocada a les necessitats del sector tèxtil que tingués en compte tots els passos del procés de creació. Ens vam començar a moure i en un moment donat l’ERAM ens va proposar tirar endavant el projecte de manera conjunta. Ells ja tenien un centre adscrit a la Universitat de Girona i altres graus universitaris enfocats al món de les arts, així que el projecte hi encaixava molt”, explica.

Ara, quatre anys després, l’Escola Universitària de les Arts ERAM i l’Escola Qstura han començat a impartir aquest curs escolar el nou grau en moda, un estudi oficial sota el paraigua de la UdG que formarà estudiants en un sector que va més enllà del disseny. Es tracta del primer grau oficial en moda de Catalunya i ofereix una formació global que els prepararà professionalment per al patronatge, la confecció, el disseny, la recerca i la innovació dins del món de la moda. L’objectiu és formar professionals polivalents i transversals. La primera promoció ha tingut disset estudiants de les 30 places que hi havia disponibles. De fet, segons diu Castelló, han tingut algun contratemps abans de donar el tret de sortida al projecte: “A causa de tràmits administratius, vam rebre el llum verd a finals de juny, quan la majoria dels estudiants ja tenien més o menys clar a quina carrera es matricularien i ja estaven fetes les preinscripcions des de feia setmanes… Tot i així, estem contents d’haver-ho aconseguit després de tant de temps. És cert que, de cara al curs vinent, esperem millors resultats, però n’estem molt satisfets; tota la feina ha valgut la pena.” El primer grau universitari en moda a Catalunya va començar el 12 de setembre passat i les classes s’impartiran en dos espais diferents. D’una banda, les matèries més teòriques es faran a les instal·lacions de la Coma Cros de l’ERAM, a Salt, i les matèries pràctiques es duran a terme a la seu de Qstura, situada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia