Educació

ensenyament

’L’especialització precoç a l’esport’ centrarà el Seminari de Tàctica i Tècnica de Banyoles

Les activitats organitzades per la Càtedra d’Esport i Educació Física – Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona es celebren el 17 i 18 de novembre

L’especialització precoç a l’esport centrarà la vuitena edició del Seminari Internacional de Tàctica i Tècnica Esportiva, que se celebrarà els dies 17 i 18 de novembre a Banyoles. Les jornades, organitzades per la Càtedra d’Esport i Educació FísicaCentre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, estan destinades a qualsevol persona interessada en l’entrenament i l’esport, ja tenen els primers ponents confirmats i les inscripcions per participar-hi estan obertes a https://bit.ly/seminaricatedra23 .

La Càtedra d’Esport i Educació Física- Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, organitza, amb caràcter bianual i des de l’any 2009, el Seminari Internacional de Tàctica i Tècnica Esportiva on, en cada edició, s’aborden temàtiques d’especial interès científic i per a l’entrenament esportiu. En aquesta edició, es debatrà al voltant de l’Especialització esportiva precoç.

De la mateixa manera que en edicions anteriors, el tema d’estudi s’abordarà des d’una perspectiva transversal a diferents modalitats esportives. Des de l’organització, s’aposta de nou per un format teòric-pràctic amb la finalitat d’acostar la discussió al terreny pràctic i donar-ne a conèixer algunes possibles aplicacions.

El Seminari comptarà amb conferències de reconegudes personalitats -investigadors, entrenadors, esportistes...- tant internacionals com de Catalunya i de la resta de l’Estat amb l’objectiu d’analitzar i aprofundir en tots els aspectes vinculats al desenvolupament esportiu en joves i les conseqüències de l’especialització precoç, així com aspectes relatius al treball de la tècnica esportiva.

La vuitena edició del Seminari s’obrirà amb la conferència inaugural del Dr. Rhodri Lloyd, doctor en Ciències de l’Exercici Pediàtric, Màster en Ciències de l’Esport i de l’Activitat Física i Llicenciat enEducació Física, és professor de Força i Condicionament Pediàtrics al Centre de Desenvolupament Físic Juvenil (YPD) de la Universitat de Cardiff. El doctor Daniel Brotons, metge adjunt de l’Àrea de Medicina del Consell Català de l’Esport, també participarà en la primera jornada del Seminari. Brotons, especialista en Medicina de l’Esport, ha estat metge de la Real Federació Espanyola d’Esports d’Hivern i de nombroses expedicions olímpiques.

El professor de la Universitat de Chester (UK) Dr, Kendall Jarrett, el professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport EUSES, adscrit a la Universitat de Girona i exdirector tècnic de la Federació Catalana d’Handbol, Josep Espar, la psicòloga Ana Merayo, l’escriptor Joan Jordi Miralles i la biòloga i investigadora Dra. Anna Prats complementen el programa del Seminari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.