Educació

educació

La Càtedra Tekhné incorpora el projecte ‘BaskEUball’ amb el CB Salt i l’Escola La Farga

El projecte inclusiu BaskEUball posa en valor l’esport i vincula l’anglès, l’art i la tecnologia

La Càtedra Tekhné incorporara el projecte educatiu ‘BaskEUball’ amb la col·laboració de CB Salt i l’Escola La Farga. Així ho han anunciat aquest migdia durant la presentació del Projecte Basquet ChangeMaker: Juga, inclou i educa (BaskEUball), una idea del Club Bàsquet Salt ha esdevingut un projecte europeu amb socis d’Espanya, Lituània i Grècia. La Càtedra treballa conjuntament amb el municipi de Salt i les seves organitzacions per connectar experiències d’aprenentatge i assegurar que els infants i joves, desenvolupin competències digitals.

Segons Jordi Freixenet, director de la Càtedra Tekhné, iniciatives com el BasKEUball els permet “fer projectes de recerca amb i pels mestres, i en definitiva amb i per a les escoles”. D’aquesta manera, durant els primers deu mesos de l’acció, el consorci ha pensat com integrar el bàsquet al currículum de les escoles i ha esbossat un programa d’activitats extraescolars amb la finalitat de garantir una educació integral i de qualitat pels infants, que ha culminat amb l’elaboració de dos recursos per guiar als mestres, entrenadors i monitors d’extraescolars que participaran en el pilot.

Així, durant aquest curs acadèmic, les escoles del consorci han seleccionat una vintena d’alumnes (deu nens i deu nenes) i s’oferirà un programa gratuït d’extraescolars per a tots els membres dels equips de bàsquet involucrats al projecte. La proposta d’extraescolars tindrà una àmplia gamma d’activitats lúdiques per dur a la pràctica en espais interiors i exteriors tant en la llengua vehicular dels centres educatius com en anglès: art, ciència, creatives, jocs populars i esportius, etc. En aquest sentit, per la directora de l’Escola la Farga, Natàlia Nadal, el projecte els ha permès “posar l’esport al centre de l’educació i alhora extendre-la mes enllà de la pròpia escola”.

Per altra banda, el projecte integra el bàsquet al currículum acadèmic de les escoles participants. Inicialment, a Educació Física i a les dinamitzacions del patí, però s’espera que més endavant ho faci en altres àrees com ara matemàtiques, ciències o música (basket beat). Aquesta acció culmina amb tres tornejos presencials de bàsquet a Grècia, Lituània i Espanya, una oportunitat única pels infants.

En paral·lel, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha destacat el valor afegit que suposa la càtedra en els projectes d’inclusió i d’igualtat d’oportunitats a Salt i ha remarcat que “aquest nou projecte ‘BaskEUball’ a més vincula l’Esport, l’anglès, l’art i la tecnologia, per tant un projecte global i internacional”. La Vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG, la doctora Sílvia Llach, valora molt positivament el projecte, ja que permet a la Universitat “escoltar el territori i respondre a les seves necessitats, d’igual a igual, des del compromís comunitari, millorant la universitat des de la igualtat”.

Des del curs 20-21 l’Ajuntament de Salt i la Universitat de Girona impulsen la Càtedra Tekhné, vinculada al pensament, la tecnologia i l’aprenentatge creatiu. Aquesta Càtedra té per objectiu fer de la Universitat de Girona i dels municipis de la seva xarxa referents acadèmics i d’administració local, respectivament, en l’esfera internacional de les Tecnologies per a l’Aprenentatge Creatiu i la Inclusió Social.

La Càtedra Tekhné també ha desenvolupat a Salt altres projectes com Talent Maker amb l’escola El Pla, MonTech amb el Gegant del Rec i el Veïnat, Creative Steam amb l’IES Salvador Sunyer i l’IES Vallvera el projecte DIVERSE i InvenCAT .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona