Educació

EDUCACIÓ

Manresa posarà en marxa el curs vinent zones escolars contra la segregació

Manresa té 27 centres escolar, dels quals 4 de s’alta complexitat i 7 de màxima. A més, és un de les poques ciutats grans de Catalunya amb una única zona escolar. Amb l’objectiu d’equilibrar la distribució dels alumnes, a partir del curs vinent el municipi crearà sis zones per a primària i dues per a secundària. Així ho ha fet saber avui en roda de premsa la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Gemma Boix, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i el regidor d’Educació, Pol Huguet. La nova zonificació, que s’està treballant amb tècnics del Departament i de l’Ajuntament, direccions de centres públics i concertats de primària i secundària, assessors externs i sindicats, entre altres, es començarà a explicar a les famílies a partir del 16 de gener.

La revisió de la zonificació es va començar a gestar l’estiu del 2021, quan es va crear la primera comissió a la ciutat per afrontar el debat, i ara ha vingut determinada pel canvi de model que està promovent el Departament, que ha sol·licitat que tots els municipis que es regeixen en l’actualitat per àrees de proximitat, com Manresa, passin a un model de zones escolars.

Paral·lelament, també s’està treballant en altres mesures contra la segregació. Una d’elles és la de promoure la creació de grups singulars, adreçats a grups de famílies que vulguin revertir la situació de segregació de determinats centres, tal com ja ha passat aquest curs a l’escola Sant Ignasi amb bons resultats. També es millorarà la detecció d’alumnat amb necessitats educatives i es continuarà fent una reserva ajustada de places escolars, ajustant l’oferta de places al nombre real d’alumnat empadronat al municipi, amb l’objectiu de no tenir sobreoferta i poder aplicar de manera correcta la reserva de places per alumnat ordinari i de necessitats educatives.

Les noves accions se sumen a altres que ja s’havien posat en marxa, com la distribució equitativa de la matrícula viva amb detecció prèvia de necessitats educatives o la reducció de ràtios, i donen resposta també a les propostes que es van elaborar en el si de la Comissió d’Estudi per a la Situació de la Segregació Escolar a Manresa, presentades de manera pública el juny del 2020.

Finalment, des de l’Ajuntament es farà una campanya informativa per posar en valor els projectes educatius dels 21 centres de primària, amb un nou fulletó que s’adreçarà per correu postal a totes les famílies amb infants que hagin d’iniciar I3 i que recollirà informació rellevant de cada centre amb l’objectiu de trencar prejudicis i tòpics. També es coordinaran les jornades de portes obertes als centres per facilitar que el màxim de famílies puguin conèixer de primera mà totes les escoles, principalment les de la seva zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia