Educació

GIRONA

El Consell Comarcal del Gironès amplia el projecte ‘Orienta’t’ fins a tres instituts

L’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Gironès ha ampliat a dos instituts més el projecte Orienta’t, dirigit a joves de 3r i 4t d’ESO o cicles superiors del Gironès per tal de donar a conèixer els diferents itineraris formatius i professionals existents, a més de treballar l’autoconeixement i la definició d’un objectiu en aquest àmbit.

El 2023 es van realitzar cinc sessions al municipi de Flaçà amb la participació d’estudiants de l’Institut de Celrà i, vist a l’èxit i la demanda, aquest any s’ha pogut ampliar amb dos instituts més: els de Sant Gregori i Sarrià de Ter. El programa consta de diverses sessions que tindran lloc entre febrer i març amb relació a: l’autoconeixement, l’autoestima, la presa de decisions i la definició de l’objectiu acadèmic i professional, visita a l’Expojove, tertúlia amb persones joves del territori, suport i seguiment en preinscripcions i matrícules i per últim, un acompanyament individual en tot el procés.

“Un projecte tan necessari com l’Orienta’t no es podria portar a terme sense la feina conjunta entre l’Oficina Jove del Gironès, les tècniques de Suport a l’Ocupació Juvenil, els instituts, els Ajuntaments i el Consell Comarcal del Gironès. I la intenció és poder fer créixer aquest projecte i arribar a més instituts i persones joves del Gironès”, explica el vicepresident del Consell Comarcal del Gironès, Marc Puigtió.

El projecte Orienta’t, que s’havia iniciat l’any 2011 de la mà de l’Àrea de Joventut, va estar uns anys paralitzat a causa de la pandèmia fins que l’any 2023 es va decidir reprendre. Aquesta decisió va venir després d’haver detectat diversos factors rellevants com pors i neguits a l’hora de prendre la decisió de què estudiar, manca de referents d’assessorament fora dels instituts, escassetat de recursos en municipis del Gironès, desconeixement de les famílies per donar suport en aquest procés, manca d’expectatives pròpies en relació amb el seu futur acadèmic i professional, entre d’altres. Va ser davant d’aquesta demanda que l’any passat es va decidir adaptar i complementar les càpsules formatives en funció de les orientacions que feien a l’Institut aconseguint així el format actual del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona