Educació

Educació

Els docents adrianencs a la Generalitat: “Estem sols quan ens agredeixen”

“L’any 2018, un alumne em va agafar pels cabells i em va començar a fer coces a les cames. No era un adolescent, era un nen de deu anys! Tinc un comunicat de lesions del meu CAP. Denunciar? No! Quan vaig anar als Mossos m’ho van desaconsellar: visc al mateix barri que la família, l’escola és davant de casa seva. Em va fer por. I sort que no el vaig tocar, que vaig tenir la presència d’esperit de no defensar-me!” Ho explica una mestra de primària jove. Faltaven tres dies per a les vacances de Setmana Santa. I en paus. No hi va haver mai cap disculpa. Ni sanció, ni res. Només són sancionables a secundària –expulsió temporal, per exemple–. Segueix: “I no penseu que és a Sant Adrià, és a tot Catalunya, a tot arreu. I en qualsevol entorn, perquè els valors depenen del que tens al cap i no pas a la butxaca.” Ahir es van concentrar a la plaça de la Vila més de 150 persones, docents i famílies, per denunciar: “Estem sols quan ens agredeixen.” Al darrere de la convocatòria, CGT, Ustec i Intersindical, que en un manifest van exposar “l’alarmant increment d’agressions físiques i verbals, així com d’amenaces de mort i a la nostra integritat que contínuament rebem per part d’algunes famílies o, fins i tot, de l’alumnat”. Les demandes a Educació són diverses, però en el centre hi ha que els protocols s’han de revisar: “En lloc de protegir i acompanyar la víctima, la deixen en una situació de solitud i indefensió, l’assenyalen i la fan exposar-se encara més davant de la família agressora havent de denunciar individualment i no el Departament, com seria desitjable. Ens sentim desemparats.” Els problemes es donen fins i tot a l’escola bressol, van dir. De moment, el departament calla. Si els professors no denuncien, no hi ha constància, el problema “no existeix”, protesten.

El detonant de les queixes ha estat la denúncia d’un professor agredit per un pare. Hi ha una ordre d’allunyament i el judici està pendent. A la base, diu Cosme Picó (CGT), “hi ha una falta de respecte, dels alumnes, dels pares i de l’administració, que ens culpa de tot.” Aviat faran una assemblea amb docents de la resta de l’àrea metropolitana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia