Educació

Creix la demanda de cicles formatius de formació professional a la demarcació

La Generalitat de Catalunya i els agents socials i econòmics més representatius de la vegueria de Girona, s’han reunit aquest matí en una nova trobada de la Taula d’Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines.

Durant la trobada, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha explicat que en aquesta legislatura la formació professional ha estat una prioritat i que la Taula d’Impuls de la Formació Professional i l’acord signat “És un bon exemple de col·laboració publicoprivada que ha permès establir una coordinació i uns compromisos comuns a l’hora de pensar estratègicament la formació professional a la vegueria de Girona”.

Cañigueral, també ha destacat que “hem fet un gran esforç entre totes i tots per prestigiar la formació professional”. “Crec que anem per bon camí, sobretot si ens fixem en l’augment de demanda de cicles formatius de formació professional i el creixement de certificats de professionalitat”, i ha afegit que “un altre indicador és veure que cada vegada hi ha més joves que decideixen fer el pas endavant d’escollir la formació professional”.

La trobada d’aquest dilluns ha servit per valorar les novetats que es van portar a terme enguany a l’Expojove, el saló d’orientació i formació juvenil de referència de les comarques gironines, que va incorporar, per primera vegada, a professionals de diferents gremis i oficis. A través de tallers i xerrades impartides per representants de totes les famílies professionals, els estudiants van poder conèixer, de primera mà, els sectors productius i apropar-se a l’àmbit econòmic, així com rebre orientació personalitzada per escollir els estudis a cursar. A més també s’han revisat noves propostes de millora de cara a properes edicions.

La reunió de la Taula d’Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines, també ha servit per valorar la fase d’orientació a l’hora d’escollir uns estudis de formació professional, i tot el treball que s’ha dut a terme amb el professorat de secundària per motivar i despertar vocacions entre l’alumnat dels centres educatius.

Així mateix, s’ha estudiat la millora de la mobilitat per facilitar els desplaçaments de l’estudiantat als centres formatius i, finalment, s’ha mirat cap al curs que ve, tant pel que fa a certificats de professionalitat, com de cicles formatius.

Impulsar l’FP

El mes de desembre passat, amb l’objectiu d’impulsar una formació professional diversificada i equilibrada territorialment, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, PIMEC, FOEG, CCOO i UGT, van signar l’Acord per a l’Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines.

D’ençà de la signatura d’aquest acord, s’han dissenyat i implementat noves mesures per donar resposta a les demandes i necessitats, entorn la formació professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Crida a la prudència per un cap de setmana llarg de revetlla i Gran Premi de F1

Barcelona

L’Ajuntament vol aprovar al ple del vespre el projecte de la piscina coberta

olot

Seu de l’acte central del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI

breda
urbanisme

Barcelona destina 10,5 milions a millorar l’accessibilitat a les voreres

Barcelona
Societat

Nou aparcament de més de 300 places a l’estació de Martorell Central

Martorell

250 investigadors es reuniran al 10è congrés Living Knowledge de la UdG

girona

Nova teràpia al Trueta per al tractament de la insuficiència cardíaca

girona

Un treball fotogràfic qüestiona la frontera entre Osona i Garrotxa

olot

Tallers per gestionar l’ansietat, la iniciativa d’un CAP del Ripollès

campdevànol