Educació

Olot

Medalla de la Ciutat per als impulsors de l’FP a la Garrotxa

La 21a Medalla de la Ciutat d’Olot serà per als impulsors de la formació professional (FP) a la capital de la Garrotxa, pionera a les comarques gironines. La primera FP es va iniciar el 1974, ara fa justament cinquanta anys, amb 500 alumnes, que es van poder especialitzar en les modalitats d’electricitat i administració. Tenia delegacions a Banyoles, Palafrugell, Blanes i Figueres.

La concessió no és directa, sinó que, tal com marca el protocol municipal i tal com s’ha publicat recentment al BOP, ara s’obre un torn de recollida de suports per concedir la Medalla de la Ciutat als deu centres educatius que han impulsat i consolidat aquesta formació a la ciutat. D’aquesta manera, doncs, institucions, entitats i persones a títol individual poden adherir-s’hi enviant un correu a [email protected]. La concessió es durà a terme pel ple municipal la propera tardor i es lliurarà a l’INS La Garrotxa, l’INS Bosc de la Coma, l’INS Montsacopa, l’Escola Pia d’Olot, l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot, el Pla de Transició al Treball, l’Aula Format d’Olot, la Fundació Kreas, l’Escola de Noves Oportunitats Noima i Integra.

Els estudis de formació professional van començar a impartir-se a Olot l’octubre del 1974 amb la creació de la Secció de Formació Professional de la Garrotxa. Les classes es van impartir primer a l’institut Montsacopa i, a partir del 1975, en un taller situat al carrer del Pintor Galwey. El gener del 1979 es va inaugurar l’edifici de Formació Professional de la Garrotxa, amb Ramon Parés com a primer director. Posteriorment, una comissió gestora va fixar les bases per a l’oferta d’estudis de formació professional, que ha crescut i s’ha anat diversificant.

L’Ajuntament d’Olot, entregant aquest guardó, vol reconèixer la feina feta pels centres i destacar el treball i les oportunitats personals i professionals que han ofert a milers d’alumnes al llarg de tots aquests anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PALAMÓS

Estudien apel·lar per aturar la construcció de Residencial Cala S’Alguer

PALAMÓS
societat

Adjudiquen les obres de la depuradora de Bot, a la Terra Alta

Bot
societat

Impulsen la formació de persones amb discapacitat en matèria digital

Barcelona
GIRONA

Girona Centre i l’Ajuntament presenten el cartell de la cursa del carrer Nou

GIRONA
societat

Milloraran els Jardins d’Emma, un interior d’illa de l’Eixample, a partir del setembre

Barcelona
Urbanisme

Caos, sorpresa i poca informació en l’estrena dels canvis de mobilitat a Sants

Barcelona
OLOT

Adjudiquen el servei de menjadors escolars de la Garrotxa

OLOT
societat

Escolta Jove de la Diputació de Barcelona ha atès més de cent mil joves en dos anys

Barcelona
societat

Una explotació del Collsacabra pateix l’atac del llop per sisena vegada

Pruit