El 81% dels titulats en formació professional a Sabadell al 2006 havien trobat feina un any després

Tres de cada quatre nous empleats desenvolupaven oficis vinculats als estudis cursats

Les dades d'inserció eren molt similars entre els estudiants de cicles de grau mitjà (82%) i superior (80%). I superava el 90% en els estudis d'administració, electricitat, electrònica i sanitat. Pel regidor d'Educació, Ramon Burgués, les dades evidencien que «calen més tècnics», encara que en els últims anys la formació professional (FP) ja ha registrat un notable creixement de l'alumnat: s'ha passat de 2.200 estudiants l'any 1999 als 2.794 d'aquest curs.

L'objectiu municipal és que la formació professional capti, com a mínim, el 35% de la demanda d'estudis superiors. Ara només atreu un 25% d'alumnes. El casal Pere Quart serà la seu, avui i demà, de les dues jornades d'orientació per a 600 alumnes de 4t d'ESO que al setembre iniciaran estudis d'FP.

El curs vinent, l'IES Castellarnau oferirà un nou cicle de grau mitjà en emergències mèdiques que se sumarà als 18 que ja es poden cursar ara i els 24 de grau superior. El director del centre, Tomàs Maeso, va destacar que les dades són una «bona referència de cara a l'exterior», però també per aprofundir en el contacte amb les empreses i adaptar-se a les necessitats formatives que els fa arribar el mercat laboral. A banda de la formació continuada per a treballadors i aturats, que s'imparteix al Vapor Llonch, els operaris amb experiència laboral poden recórrer als centres públics per actualitzar coneixements i acreditar la seva capacitació professional. L'enquesta, però, va finalitzar a principi del 2008, quan la crisi econòmica encara no havia esclatat. Per aquest motiu, Joan Creus, del Gremi d'Indústries Gràfiques, va admetre que la inserció laboral pot ser inferior ara mateix.

Nous estudis a Terrassa

M.A.L

El Departament d'Educació posarà en funcionament el proper curs el cicle formatiu de grau mitjà de perruqueria a l'IES Terrassa. Aquests estudis tenen el suport del Gremi Professional de la Imatge de Catalunya, amb seu a la patronal Cecot. La Generalitat i el gremi firmaran un conveni per respondre tant a les necessitats de formació inicial específica com a les de qualificació i formació dels treballadors. En un futur, tots els cicles formatius de la família d'Imatge personal es podran cursar a la ciutat. El proper curs també s'impartirà batxillerat artístic a l'IES Viladecavalls, després d'haver estat autoritzat pel Departament d'Educació. D'entre els dos itineraris inclosos, s'impartirà únicament el d'arts escèniques, música i dansa, tal com el centre de Viladecavalls va sol·licitar a principis de curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona