El memorial Josep Ramon López escull Darwin, la crisi i el temps com a temàtiques de les conferències

El memorial Josep Ramon López arriba a la quinzena edició amb una programació consolidada i d'actualitat. Enguany l'organització ha escollit tres experts, acadèmics i comunicadors que parlaran sobre Darwin, la crisi i les modificacions en les temperatures que es produeixen en els darrers anys (vegeu el gràfic).

El memorial manté l'estructura de tancament dels actes en un municipi de la comarca i que enguany tindrà lloc al Pla de Santa Maria. Dissabte, dia 9, és prevista una caminada pels voltants del municipi per, tot seguit, reunir-se en un dinar de germanor, al corral del Cal Branca. En acabar el dinar es lliuraran els premis dels concursos i el record a les entitats que hagin participat en la recollida d'aparells de música i so de la mostra de murals La música també produeix residus.

En el decurs de la setmana que es porten a terme els actes del memorial, l'organització determina una recollida selectiva intensiva d'aparells o d'objectes que cal reciclar i en la qual prenen part alumnes dels centres escolars de la comarca, als quals es lliura un record per la participació. En edicions anteriors s'han fet recollides de CD, aparells de telèfon mòbil, piles...

ELS ACTES

Dimarts, 5 de maig
A dos quarts de vuit del vespre, a l'IEV, conferència de Daniel Closa, doctor en biologia i investigador del CSIC amb el títol Darwin i l'origen de la teoria de l'evolució.
Dimecres, 6 de maig
A dos quarts de vuit del vespre, a l'IEV, conferència: Hi ha respostes a la crisi?, a càrrec del periodista i exdirector de La Vanguardia Lluís Foix.
Divendres, dia 8 de maig
A dos quarts de nou del vespre, a la sala parroquial del Pla de Santa Maria, conferència del doctor en geografia i professor de la URV Òscar Saladié: La terra està viva i el temps està boig.
Dissabte, 9 de maig
Diada de germanor. Activitats i dinar de germanor a partir de dos quarts de deu del matí, amb trobada a l'església de Sant Ramon, al Pla de Santa Maria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt