Educació

vilassar de mar

Comencen les obres de l'escola Els Alocs

Feia un any que s'esperava que la Generalitat construís el nou edifici

Les obres per construir el nou edifici de l'escola Els Alocs de Vilassar de Mar per fi han començat. Ahir es va signar l'acta de replanteig de les obres del centre definitiu, i aquest pas va servir per donar el tret de sortida dels treballs. El termini d'execució és de set mesos i la previsió és que el curs escolar 2011/2012 es pugui iniciar al nou centre i se solucioni així la situació de provisionalitat de l'escola, que es distribueix en mòduls prefabricats des del 2006. La construcció del nou edifici està pressupostada en 3,5 milions d'euros, aproximadament

L'escola definitiva s'aixecarà al solar que hi ha al costat de l'institut Pere Ribot, a l'espai comprès entre els carrers Santa Eulàlia, ronda Vilassar i Santa Eugènia. Tindrà 2.659 m² de superfície construïda i serà d'una línia d'educació infantil i primària amb capacitat per a 225 alumnes, però amb espai reservat perquè es pugui ampliar a dues línies. Es dóna la circumstància que el consistori feia un any que tenia el compromís del llavors Departament d'Educació per fer el nou edifici, però durant tot aquest temps la Generalitat va anar endarrerint la construcció de l'equipament sense donar cap motiu a l'Ajuntament. La regidora d'Educació, Laura Martínez (CiU), es va mostrar satisfeta per l'anunci. “Ja era hora, fa molt de temps que estem en aquesta situació”, explicava Martínez, que va afegir que l'obra suposa una alegria “tan per les famílies com pels veïns de la zona on ara hi han els mòduls”.

En aquest sentit, la regidora va vaticinar que serà durant l'estiu que ja es podrà obrir el carrer que es va haver de tallar per ubicar les pistes esportives de les actuals instal·lacions escolars, situades a peu de l'N-II, i així podrà tornar a ser utilitzat pel veïnat de la zona. Pel que fa al trasllat del material del centre, Martínez va pronosticar que “si es respecten els terminis de construcció, aquesta operació es podria fer a l'estiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.