Educació

El Montmell

Acampada al Montmell per reclamar una escola amb “serveis bàsics”

Els pares denuncien públicament que els seus fills no disposen ni de gimnàs ni de biblioteca i que per poder dinar s'han de desplaçar a un local municipal

Els pares dels alumnes de l'escola Teresa Godes, al Montmell, han passat a l'acció i des d'abans-d'ahir estan acampats davant “un dels pitjors centres de Catalunya”, segons explica Núria Sorribes, presidenta de l'associació de pares, que pren aquestes paraules de les declaracions que la directora territorial d'Ensenyament els va fer a l'abril, quan li van detallar les deficiències d'aquest equipament escolar.

“No hi ha biblioteca, ni pati per jugar, ni gimnàs ni menjador, i els nens, a l'hora de dinar, han de fer un recorregut de dos-cents metres per anar a un local municipal habilitat per fer-hi els àpats”, explica Núria Sorribes, que insisteix: “Quan fa mal temps, fa fred o plou, com aquests dies, els nens es mullen, tot i que la directora territorial ens va dir que la pluja és un fet puntual”. I, a més, la disponibilitat de menjador “tampoc és obligatòria”, segons recull Sorribes de les declaracions que els va fer la directora territorial d'Ensenyament i que considera injustes: “Al Montmell l'autobús cada dia porta cinquanta alumnes que viuen en diferents urbanitzacions i que s'han de quedar a dinar a l'escola”, argumenta Sorribes.

Els pares van exigir un calendari d'obres als responsables dels serveis territorials d'Ensenyament, però com a única resposta van obtenir que “la construcció d'un nou equipament era una de les prioritats”, afirma la presidenta de l'associació de pares, que reclama un edifici amb “serveis bàsics” en aquesta escola, que té 119 alumnes i que el curs vinent començarà les classes amb una desena més d'escolars.

Demà, els pares participaran en una cadena humana que encerclarà tot l'edifici escolar, i també preparen una caravana al Vendrell per més endavant.

LA FRASE

L'autobús porta 50 alumnes que viuen en urbanitzacions i que s'han de quedar a dinar
Núria Sorribes
Presidenta de l'associació de pares


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic