El conseller Maragall inaugura l'escola de Sant Iscle, però no li ho deixen fer amb la de Cabrils

CiU denuncia l'acte a la junta electoral, que l'acaba prohibint

Mares i pares van afegir-se als mestres del CEIP Dones d'Aigua per participar en la inauguració de la nova escola que va entrar en funcionament el setembre passat. La presència del conseller d'Educació, Ernest Maragall, tenia una part de càrrega simbòlica perquè havia estat també ell l'encarregat de posar la primera pedra d'un edifici que ha trigat dos anys a fer-se i que ha costat 2,7 milions d'euros. Maragall va fer una visita completa i extensa, classe per classe, de l'equipament ubicat en un lloc preferent a l'entrada del poble. El conseller es va interessar pel desenvolupament dels estudis dels més menuts i va insistir que més que els edificis era la gent de dins la que «fa créixer un país».

Amb motiu de la inauguració del centre –amb capacitat per a 225 alumnes, tot i que ara només n'hi estudien 125– es va repartir entre els presents un llibre que recollia les experiències de l'escola que tot just comença a caminar. L'acte va ser presidit per l'alcalde, Eduard Turon (PSC), acompanyat dels seus regidors i dels del soci de govern, CiU.

D'altra banda, el conseller havia de passar ahir també per Cabrils, on tenia previst inaugurar el CEIP Mas Maria. L'acte, però, es va haver d'anul·lar el dia abans. El motiu és que el grup municipal de CiU va impugnar-lo davant la junta electoral de zona en considerar que s'aprofitava amb finalitats electoralistes. «L'escola funciona des del setembre; com és que el conseller ve ara a inaugurar-la», es preguntava dijous la portaveu nacionalista a Cabrils, Lina Morales, que hi va afegir que en època de campanya electoral és precisament quan els polítics haurien de tenir l'agenda més plena. L'alcalde del municipi, el socialista Joaquim Colomer, va acceptar la decisió de la junta electoral, però va mostrar-s'hi en desacord: «La postura de CiU tindria sentit en campanya per unes eleccions estatals o catalanes, però no per unes europees», va comentar el batlle cabrilenc, que va recordar a Morales que a Sant Iscle de Vallalta, on CiU forma part del govern, ningú ha impugnat l'estrena oficial. L'alcalde va assegurar que es buscarà una altra data perquè el conseller d'Educació inauguri finalment l'escola de primària de Cabrils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona