Educació

La Bressola, rebuda per la comissària europea d'Educació

La trobada ha de permetre desencallar possibles línies pressupostàries d'ajuda per a les escoles

Una delegació de les escoles de La Bressola va ser rebuda aquest 6 de juliol passat a Estrasburg per Androulla Vassiliou, comissària europea d'Educació. A la trobada hi van assistir Oriol Junqueras, diputat europeu, Joan Pere Le Bihan (president de La Bressola), Aleix Andreu, president de l'associació Amics de La Bressola, i Montserrat Higueras (secretària de l'associació). Anteriorment a aquesta trobada, però, un grup d'eurodiputats (del Principat de Catalunya, de totes les tendències polítiques, i amb el suport de l'eurodiputada Marie-Thérèse Sanchez-Schmid), havia intervingut per preparar aquesta reunió i sensibilitzar les autoritats europees sobre les dificultats econòmiques de La Bressola. L'objectiu principal d'aquestes intervencions és d'intentar desbloquejar línies pressupostàries d'ajuda que puguin beneficiar La Bressola.

Segons Joan Pere Le Bihan, l'entrevista amb la comissària europea va ser d'una cordialitat absoluta. Androulla Vassiliou es va interessar particularment per la innovació pedagògica de La Bressola en aspectes com la verticalitat, que consisteix a reunir més d'un nivell a cada classe. El projecte de La Bressola en barris considerats difícils com el del Vernet a Perpinyà, i la tasca d'integració que fa en aquest cas l'escola, també va ser un dels temes tractats. Finalment l'aspecte transfronterer de les escoles de La Bressola amb la contractació de mestres del Principat de Catalunya, però sobretot amb l'escola de Cerdanya, on bona part dels alumnes procedeixen de l'altre costat de la frontera, també va ser una de les pistes estudiades i que podrien justificar suport europeu. El primer pas acordat va ser que l'encarregat del multilingüisme a les institucions europees aniria seguint aquest dossier.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens