Educació

Barcelonès

L'Hospitalet apuja les quotes de les guarderies pel deute pendent de la Generalitat

L'Ajuntament assegura que el govern li deu 1,2 milions de subvencions per a les escoles bressol municipals

Cada plaça costarà 20 euros mensuals més

El preu de les guarderies públiques de l'Hospitalet de Llobregat s'ha incrementat aquest any en 20 euros mensuals. L'Ajuntament ha pres aquesta mesura per pal·liar l'impagament de les subvencions que havia de rebre de la Generalitat, que segons fonts municipals deu 1,2 milions d'euros.

La Generalitat va anunciar després de l'estiu que no pagaria a l'Hospitalet els 200.000 euros que li quedaven pendents de pagament pel curs 2010/2011, un dèficit que el govern local va assumir íntegrament per tal de no encarir les places públiques d'escola bressol. Ara, uns mesos després, també han estat congelades les subvencions per a les llars d'infants de l'actual curs, però el govern local considera impossible assumir una despesa que no li pertoca i que per llei ha de pagar la Generalitat. El tinent d'alcalde d'Educació, Lluís Esteve, ha qualificat de “deslleial” l'actitud de l'executiu català i considera que “perjudica greument el sistema públic de guarderies”.

Esteve ha recordat que el preu de les guarderies municipals no s'incrementava des del 2005 i ha assegurat que no augmentar el preu ara “suposaria un dèficit de 200.000 euros a l'any, al qual ara no es pot fer front”. El preu de la plaça passarà de 121 a 141 euros mensuals, però Esteve assegura que “malgrat això l'Hospitalet continua sent una de les localitats amb les guarderies més econòmiques”.

Més casos

El cas de l'Hospitalet no és únic. Altres municipis que estan en la mateixa situació també han optat per apujar les quotes mensuals el 2012. A Montcada i Reixach, per exemple, ho han fet en 18 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.