Educació

Una segona jornada mancada de normalitat als centres educatius

El tancament d'escoles i instituts va afectar més de 20.000 alumnes del Baix Empordà, la Selva i el Gironès

Menys assistència als centres oberts

Ahir tampoc va ser una jornada normal als centres educatius de la demarcació. En vint-i-dos municipis, la major part dels quals del Baix Empordà, però també de la Selva i dos del Gironès, es van tancar els centres educatius com a mesura de prevenció i més de 22.000 alumnes no van tenir classe. El fet que el servei de transport se suspengués a les tres comarques esmentades, i també a l'Alt Empordà i al Pla de l'Estany, va afectar la presència d'alumnat a les escoles i als instituts d'aquestes dues últimes comarques. I les absències, si no van ser d'alumnes, van ser-ho, encara que en menor mesura, de professorat que no va poder arribar a destinació per problemes de mobilitat a les carreteres. Així doncs, els centres que ahir van obrir les portes van funcionar a mig gas.

Xavier Díez, del sindicat USTEC-STEs, va valorar ahir satisfactòriament les mesures adoptades pel Departament d'Interior –“en aquests casos, cal prioritzar la seguretat d'alumnes i professors–, però considera que per ahir hauria estat més prudent ordenar el tancament dels centres d'algunes comarques, les més afectades per l'onada de fred. A més, va reivindicar que seria convenient que, en situacions excepcionals, el govern decretés a l'empresariat que sigui flexible amb els seus treballadors i els permeti deixar el seu lloc de treball per anar a recollir la mainada a les escoles per tal d'evitar algunes escenes de nens i mestres angoixats per la tardança dels pares.

Pendents de les persones grans

La Diputació de Girona, mitjançant el servei local de teleassistència, que arriba a 200 municipis gironins, va fer dijous 998 trucades de seguiment a persones grans que estan incloses en el programa, i va registrar 207 trucades realitzades per usuaris des dels seus domicilis. Aquestes comunicacions formen part del protocol d'actuació en cas de fenòmens meteorològics adversos. El servei local de teleassistència atén 4.353 persones i s'ofereix juntament amb els serveis socials i comarcals. Per la seva part, Creu Roja també va iniciar, aquesta setmana, una tanda de trucades entre els més de 1.000 usuaris del servei de teleassistència. En aquestes trucades, a més d'interessar-se per les condicions en què es troben aquestes persones, s'aprofita per donar-los consells per resguardar-se del fred dins i fora de casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona

El PSSJD investiga l'ús de substàncies piscodèliques contra la depressió resistent

Sant Boi de Llobregat
SANT PERE PESCADOR

Insten l’Estat a expropiar el sòl privat a la gola del riu Fluvià

SANT PERE PESCADOR
TORROELLA DE MONTGRÍ

Conflicte perquè la guingueta de Mas Pinell serà del Delfín Verde

TORROELLA DE MONTGRÍ
Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna
URBANISME

Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna

SANTA SUSANNA

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès