Educació

L'escola de les Preses, l'única del país que no obre

El centre La Bòbila, de nova construcció, no ha pogut iniciar el curs com els altres perquè no s'han acabat les obres

Un servei de casal en l'horari lectiu ha estat l'alternativa per als alumnes

La nova escola de primària de La Bòbila de les Preses va ser ahir l'únic al país de nova construcció que no va poder obrir les portes. Ho fa avui. Els 144 alumnes d'aquest centre no van poder estrenar-lo i l'Ajuntament i l'Amipa els van oferir servei de casal durant l'horari lectiu, al qual es van acollir un total de 62. Promogut per l'associació de mares i pares del centre i coordinat per la coordinadora de casals, l'activitat va anar a càrrec de l'empresa que assumirà la gestió del menjador escolar a través del Consell Comarcal de la Garrotxa.

L'escola obre avui les portes amb una àrea ben delimitada perquè puguin continuar els treballs, que en principi han d'estar totalment enllestits a mitjan mes d'octubre, i tot plegat sigui compatible amb la docència. Així, els alumnes podran ocupar la planta baixa i dues aules de la planta superior.

Els docents i la brigada municipal van treballar durant tot el dia d'ahir a contrarellotge per poder habilitar les aules. El claustre de professors va decidir a principi de setmana que no es podia iniciar el curs correctament i que calia un dia de marge per poder tenir les instal·lacions llestes des del punt de vista logístic i educatiu. Per això, es va telefonar a totes les famílies informant-los que no hi hauria classe i que s'oferia el servei alternatiu de casal al centre cultural. Durant el curs passat, aquest edifici ha estat l'escola provisional. No es van poder localitzar tres famílies, però es van penjar rètols informatius a l'exterior del nou centre i no hi va haver problemes en aquest sentit.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va atribuir el retard en l'obertura d'aquest centre a les pluges –la setmana passada van ser intenses en algun moment–, tot i que aquest no n'ha estat ben bé el motiu. L'alcalde, Pere Vila, en canvi, va explicar que la causa calia buscar-la en la complexitat de les obres i als retards del seu finançament, fins al punt que els treballs es van alentir molt a principi d'aquest any. Fins i tot els treballs es van arribar a aturar durant una setmana, ja que la constructora, l'empresa PAI, no podia fer front a les càrregues d'aquests impagaments. L'alcalde va ser molt gràfic en aquest sentit, afirmant que l'acabament de la nova escola “va estar penjant d'un fil” a principi d'aquest any. Sigui com sigui, ara tot està resolt.

LES XIFRES

144
alumnes
té la nova escola d'una línia de primària de les Preses, construïda al sector de la Bòbila, que li dóna nom.

LA DATA

1979
Va ser l'any que
els alumnes de les Preses van deixar de tenir escola al poble i van incorporar-se al Verntallat.
4,2
milions
d'euros han costat els treballs de construcció del nou centre docent de la comarca de la Garrotxa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.