Educació

A Banyoles, d'estrena

Ahir va obrir el cinquè centre d'infantil i primària públic de la ciutat, amb quaranta alumnes

De moment l'escola és en uns barracons molt ben condicionats

Xifra rècordPer primer cop en la història de Banyoles s'ha arribat
a 255 alumnes de P3

Mirades de curiositat; gestos de vergonya, altres, d'excitació; més d'un plor i algun intent de fuga; les mestres fent la primera demostració de paciència... Tot normal en un primer dia de curs, però amb la particularitat que estem parlant de la nova escola de Banyoles, l'únic centre d'infantil i primària de nova creació que ahir es posava en servei a la demarcació. En entrar-hi les primeres criatures encara es notava l'olor de pintura perquè fins dilluns a la nit s'hi havia estat treballant.

Vista des de fora, la cinquena escola pública de la ciutat no és bonica: són dos mòduls enganxats amb un gran pati limitat per una tanca metàl·lica, en un extrem del polígon industrial de la Farga. Però tan sols cal creuar la porta perquè la sensació canviï. Un cop a dins t'assalten dues impressions: la més sorprenent és que resulta molt més espaiós del que t'imagines, i l'altra, que no té res a envejar a una escola d'obra. Tant l'equip de professorat com els familiars consultats ahir i l'Ajuntament es mostren satisfets de com ha quedat. I val més que sigui així, si tenim en compte que, atesa la situació de les arques públiques, és molt probable que la provisionalitat dels barracons sigui de llarga durada. De cara al curs vinent ja està previst col·locar dos mòduls més per atendre la següent tongada d'alumnes.

La nova escola –que encara no té nom, a l'espera que aquest curs la mainada i els pares en triïn un– té 40 alumnes de P3 i un equip d'educadores format per Carme Güell (directora), Lurdes Tarradas (cap d'estudis), Alícia Vilarnau (secretària) i Olga Puignou (tutora). Les activitats es reparteixen en tres grups de 13 o 14 criatures, que és una ràtio de luxe. “Això de ser tan pocs és un privilegi”, comentava en Llorenç, el pare de la Lena. “Ha quedat tot molt bé”, coincidien a valorar en Joan i en Leonci, avis de l'Ainoa, una nena que casualment també va estrenar la llar d'infants de Melianta. Durant molta estona els familiars van poder acompanyar els alumnes, per així fer-los més suau la incorporació a l'escola. Fins i tot el regidor d'Ensenyament, de visita al centre, va haver d'ajudar: un nen només parava de plorar si en Jordi Congost el calmava.

Ens va explicar la directora que des del primer moment s'ha mirat d'implicar els pares en el funcionament del centre, fins al punt que ja s'ha constituït l'AMPA. Al vestíbul, unes targetes penjades serveixen de decoració. “Vam demanar als pares que escriguessin el que els agrada més dels seus fills i ho hem posat aquí”, ens aclareix Güell. Que sigui una escola acollidora, d'ambient càlid, en què es fomentin valors com la racionalització dels recursos i on la mainada sigui feliç són els objectius que s'han proposat. “De totes maneres –afegeix la directora– el projecte és obert, volem que es vagi enriquint amb les aportacions dels pares, per exemple.”

L'estrena d'aquesta escola va ser el més destacat de l'inici del curs d'ahir a Banyoles, marcat per la normalitat i per una xifra històrica: a P3 hi ha 255 matriculats, la xifra més alta en la història de la ciutat. En tot infantil i primària, el nombre puja a 2.017 alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona