Tiana iniciarà a la tardor les obres del futur CEIP Lola Anglada

L'Ajuntament confia a complir els terminis i preveu que funcioni el curs 2010-11

El projecte del CEIP Lola Anglada, dissenyat per l'arquitecta Conxita Balcells, preveu un edifici ample de planta baixa (al cantó del carrer Castellar, tindrà planta baixa i un pis) que estarà ubicat al nou barri de la Creu de Terme. En aquesta banda aniran les aules de primària (12 en total) i els espais especialitzats, com la zona d'informàtica i la de plàstica. A l'altra banda, en un carrer que s'ha d'urbanitzar, estan previstes les sis aules d'infantil. A la part del mig, s'ha dibuixat el pati, seguit de les dues pistes de bàsquet. Els serveis i espais comuns, com la cuina i el menjador, aniran a un dels extrems.

La futura escola reunirà en un únic espai l'oferta educativa que fins ara s'està desenvolupant a l'edifici de la Ciutadella (on es fa infantil) i a l'edifici del poliesportiu (on es fa primària). L'escola serà de dues línies i tindrà dos accessos. La porta principal per als alumnes de primària serà al carrer Castellar i per als alumnes d'infantil a un carrer interior de la futura urbanització. L'Ajuntament confia que es puguin complir els terminis previstos i que l'escola entri en funcionament el curs 2010-11. Passades les vacances d'estiu, s'iniciaran les obres d'adequació del solar i tot indica que serà a l'octubre quan puguin iniciar-se els treballs de construcció del CEIP. Es calcula que en deu mesos l'escola, que es farà amb un procediment industrialitzat que redueix el temps d'execució, estarà totalment enllestida.

L'alcalde, Emili Muñoz (Gent), diu que l'equipament «és una enorme millora funcional per a l'escola». «Serà un increment de demanda per a l'escola pública. Part de la gent que marxava fora a escolaritzar els seus fills, ara es quedarà a Tiana», explica Muñoz.

Es descarta el trasllat dels arbres a l'escola

La proposta inicial del CEIP Lola Anglada preveia el trasllat dels arbres que ara hi ha a la zona. En principi, s'havia previst trasplantar-los i ubicar-los a un espai natural a l'interior de l'escola. L'alcalde, Emili Muñoz, però, ha assegurat que s'ha descartat la idea pel «cost milionari» que suposa traslladar i trasplantar els arbres de l'emplaçament original a l'equipament. Un estudi, encarregat pel consistori, va determinar que el 70% dels arbres es moririen en un possible trasllat, la qual cosa ha estat determinat per rebutjar la idea. L'Ajuntament estudia ara dues alternatives. La primera, reconstruir un «petit bosc» amb arbrat més adequat que pugui conviure amb un equipament educatiu. La segona seria crear un hort. Sigui quina sigui l'escollida, Muñoz ha confirmat que «hi haurà un espai de caràcter natural».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto