Educació recull les demandes de Tiana en la inauguració de l'escola bressol

Amb l'acte d'ahir, queda batejada amb el nom El Més Petit de Tots, en honor de l'artista Lola Anglada

La comunitat educativa en ple va acompanyar el conseller Maragall en l'acte d'inauguració de la llar d'infants municipal de Tiana. L'equipament fa dos anys que funciona. Per això, l'acte d'ahir, que coincidia amb la festa de final de curs, va ser atípic i més protocol·lari que de costum. No obstant això, tant l'alcalde com el conseller van fer les seves pròpies reivindicacions, deixant clar que provenen de partits diferents.

Amb tot, l'alcalde, Emili Muñoz, va aprofitar la trobada amb el conseller, abans de l'acte públic, per repassar temes d'educació pendents al municipi i reclamar més finançament per tirar endavant projectes del seu govern, com ara l'escola de música i dansa. En principi, els diners per poder consolidar aquest equipament no perillen i s'aprovaran al setembre. L'alcalde també va recordar al conseller Maragall la revisió de les subvencions per al manteniment de les escoles bressol, congelades des de fa sis anys, i li va demanar refermar el compromís de dotar el poble d'una nova escola.

Maragall va recollir les demandes que Muñoz li va fer en privat, atès que davant la gentada que ahir omplia l'escola bressol va parlar del futur educatiu de la vila amb el nou CEIP Lola Anglada i el futur equipament de secundària. «Avui parlem de la llar d'infants, demà parlarem de l'escola i demà passat, de l'institut», va dir el conseller. L'alcalde va agafar aquest compromís i va qualificar la visita de «fructífera».

Maragall, que compareixia en públic després d'aprovar-se la polèmica llei d'educació de Catalunya (LEC), va demanar que es recordés la resta de «protagonistes» que han fet possible la llar d'infants municipal, en un intent de recordar l'anterior govern –socialista–, que va iniciar el procés. «Això [la guarderia] va començar fa temps. Hem de compartir el triomf. Recollim una herència magnífica», hi va afegir.

Nom en honor d'Anglada

Amb l'acte d'ahir també va quedar batejada la llar d'infants. El nom escollit per consens és El Més Petit de Tots, en honor de l'escriptora i dibuixant Lola Anglada. «Hem escollit aquest nom per homenatjar l'artista en l'any en què se celebra el 25è aniversari de la seva mort», va recordar l'alcalde. «El més petit de tots ens encomanava l'any 1937 i avui voldrà destacar que és la gesta de l'educació en el nostre poble», va continuar Muñoz.

La trobada va cloure amb les representacions dels alumnes, que per primera vegada en dos anys van tenir com a espectador d'excepció el conseller d'Educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona