Educació

La Xarxa Vives debat els nous models d'ensenyament a la Universitat d'Alacant

La 18a Trobada dels Serveis Lingüístics de les Universitats de la Xarxa analitzen les noves eines i els nous canals de comunicació per a l'aprenentatge del català

Entre dijous i divendres la Universitat d'Alacant és escenari de la XVIII Trobada dels Serveis Lingüístics de les Universitats que formen la Xarxa Vives i on els diferents representants analitzen i comparteixen experiències sobre els reptes que han d'afrontar en l'actualitat.

La jornada l'ha inaugurada el vicepresident de la Xarxa i rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, que ha assenyalat que “aquest fòrum permet estudiar com aprofitar les noves eines i els nous canals de comunicació per part dels serveis lingüístics” i ha destacat l'intercanvi d'experiències entre els professionals “com a clau d'aquesta trobada de la Xarxa Vives”.

Per la seua banda, el secretari executiu de la Xarxa, Ignasi Casadesús, ha explicat a El Punt Avui que aquestes trobades, que es realitzen cada dos anys, “serveixen per a posar en comú aspectes d'interés, optimitzar els recursos, formar-se i aprendre, i es fa enfocant l'activitat especialment a tot allò que siguen aspectes d'innovació”.

Durant les dues jornades es realitzaran un total de 12 tallers amb diferents temàtiques, una taula redona sobre els plans de polítiques lingüístiques a les universitats públiques de Galícia, País Basc i Navarra i dues conferències que s'emeten en temps real a través d'Internet.

La primera de les conferències s'ha fet aquest dijous a càrrec de Dolors Reig, psicòloga social i editora principal d'El Caparazón, sota el títol “Socionomia: benvinguts a la societat augmentada”. Durant la seua intervenció Reig ha defés el paper de les xarxes socials com a elements de socialització dels joves i ha animat a estudiar la forma d'aprofitar la seua popularitat i èxit en el camp de l'ensenyament.

La segona de les conferències es fa aquest divendres a les 12.30 hores i tindrà a Vicent Sanchis, director de el setmanari El Temps i col·laborador de El Punt Avui com a protagonista amb una intervenció que du com títol “Tres llengües, tres funcions?”

La trobada es pot seguir a través de Twitter en temps real amb l'etiqueta #fòrumvives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.