Educació

maresme

Sant Pol aplana el camí perquè es faci l'institut de La Vallalta

El ple aprova el canvi d'usos d'un espai al Parc del Litoral on hi ha d'anar l'equipament de forma provisional

Els alumnes podrien començar el curs 2015/2016

Els alumnes de secundària de Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta ja no hauran de desplaçar-se a altres municipis propers després de la primària. La construcció de l'esperat primer institut de La Vallalta ha fet un pas endavant amb l'aprovació en el darrer ple de Sant Pol del canvi d'usos d'un espai on s'hi ubicarien les instal·lacions educatives de forma provisional. En concret, es tracta dels terrenys que ara ocupen les pistes poliesportives del Parc Litoral i que ara passaran a ser qualificats de zona d'equipament escolars i esportius. Un cop superats els tràmits administratius, el nou institut que donaria servei als joves d'entre 12 i 16 anys dels tres municipis començaria a caminar amb mòduls prefabricats. L'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido (CiU), explica que la solució permetrà disposar més aviat de l'institut i “resoldre finalment el greuge que suposa pels alumnes dels tres pobles haver de marxar lluny a continuar els seus estudis”. Fins ara, els estudiants que acaben primària a la zona de la Vallalta han de demanar plaça als instituts de Canet de Mar, Calella o Arenys de Mar. Les previsions amb les quals es treballa des del departament d'Ensenyament és que el centre comenci a funcionar durant el curs 2015/2016.

Paral·lelament, a Sant Pol de Mar es continua treballant per destinar un espai definitiu al nou institut, previst en els terrenys al costat de la deixalleria i molt a prop de l'escola Sant Pau. “Ens trobem en ple debat sobre el nou planejament del poble que ens permetrà definir els diferents usos urbanístics que tindrà Sant Pol pels propers anys i, en base a aquestes decisions, fer les expropiacions necessàries”, avança l'alcaldessa.

Montserrat Garrido recorda que la proposta de construir un institut de La Vallalta prové del mateix departament d'Ensenyament i que des de Sant Pol la petició es concretava en fer un institut que abastés tota l'educació d'entre 3 i 16 anys. “És un projecte que, de moment, haurem de deixar en el calaix”, assenyala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella