Educació

Greu manca de classes bilingües a Elna

L'APLEC es queixa que els alumnes que segueixen l'escolarització en català han de ser seleccionats o sortejats

L'APLEC (Associació per a l'ensenyament del català) ha estat informada pels pares d'alumnes d'Elna del menester de classes bilingües suplementàries al municipi. En aquesta ciutat, des de fa dos anys, les demandes d'inscripció en classe bilingüe dels pares són superiors a les places proposades pel ministeri de l'Éducation Nationale, el que té per conseqüència la impossibilitat per a molts infants de ser escolaritzats en català. Pitjor, l'escola pública ha de realitzar cada any un sorteig per mor de seleccionar els alumnes que tindran la sort de tenir una plaça a l'ensenyament bilingüe català. L'APLEC denuncia aquest situació i aquest procediment que són indignes de l'escola pública que té l'obligació de garantir la igualtat.

A l'hora en què el govern i la nova llei Peillon diuen que volen « afavorir l'ensenyament de les llengües regionals », l'APLEC s'ha adreçat a la Inspecció acadèmica per tal que una solució sigui trobada a Elna per accollir, des de la petita i mitjana secció, tots els infants que demanden a beneficiar de l'ensenyament bilingüe en català. Segons l'associació, les solucions existeixen i només és qüestió de voluntat de l'administració de posar en plaça els mitjans : afectació de professors d'escole bilingües a l'ocasió d'una mutació en 2014, organització interna dels establiments (un mestre, una llengua), plaça suplementària…

Els pares i les mares d'alumnes ja han comunicat la seva preocupació a l'ajuntament que dóna suport a la seva demanda d'afegir classes bilingües. Per altre banda, han llançat una petició en aquest sentit i preveuen en les setmanes que vénen d'organitzar, amb el suport de mobilitzacions ciutadanes.

La demanda de l'APLEC ha estat transmesa a la vila d'Elna que tot just experimenta un canvi de govern municipal. Estan també informats el diputat, la rectora d'Acadèmia, el Ministeri d'Educació, la presidenta del Consel General, el president del Consell Regional i el responsable 'llengua catalana' per al Departament i la Regió.

Informacions: APLEC - Associació per a l'ensenyament del català- 04 68 66 22 11



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC