Educació

Francesco Tonucci impartirà una conferència a Picassent

A l'acte, s'han inscrit més de 500 persones i està organitzat per la Nostra Escola Comarcal

Se celebrarà el proper dia 9 de juny a l'AUMA de Picassent

El reconegut internacionalment pedagog italià Francesco Tonucci, especialitzat en educació infantil, impartirà una conferència el proper dia 9 de juny a l'Aulari Municipal de la Música i les Arts (AUMA) de Picassent, a les set de la vesprada, en un acte organitzat per la Nostra Escola Comarcal,

En un context de retallades en l'educació, i en marxa ja una reforma del sistema educatiu a través de l'anomenada Llei Wert, que soscava alguns dels fonaments bàsics del model de l'ensenyament democràtic, Tonnucci parlarà de “L'escola que volem, l'escola que necessitem”. És tal l'expectació que ha provocat l'arribada de Tonucci, que ha data de hui hi ha més de 500 persones inscrites per a assistir a la seua conferència.

El pedagog italià, prèviament a la seua conferència, visitarà les instal·lacions de la Nostra Escola Comarcal. Francesco Tonucci, que en repetides ocasions, ha dit que “l'aliment de l'escola hauria de ser l'experiència dels xiquets”, podrà comprovar personalment l'esperit de la Nostra Escola Comarcal, que enguany compleix 40 anys. La Comarcal una de les escoles pioneres en l'ensenyament en valencià. Com a cooperativa mixta (pares-mares i treballadors) basteix la seua actuació des de la participació.

El projecte educatiu de la Nostra Escola Comarcal pretén desenvolupar les capacitats intel·lectuals i humanes de l'alumnat, afavorir el seu esperit crític i creatiu i la presa de decisions col·lectives, així com fomentar la coeducació activa i establir un marc de convivència respectuós amb els principis de no violència i l'ecologia.

Francesco Tonucci treballa com a investigador al Centre Nacional de Recerca Italià. Ha escrit nombrosos llibres, entre altres Com ser infant (1989), La ciutat dels nens (1991) i Quan els infants diuen Prou! (2003).

La pedagogia de Tonucci proposa adoptar el punt de vista de l'infant i deixar-lo més lliure, tant a l'escola com a casa. Ha promogut diverses iniciatives per fomentar la participació dels nens i nenes, com el camí escolar, el parlament dels nens o els consells municipals dels xiquets i xiquetes.

La consellera no hi anirà

Pere Rossell

La veritat és que desconeixem si té anunciada la seua presència, però estem més que segurs que la consellera d'Educació de la Generalitat Valenciana no té previst acudir a escoltar a aquest pensador i pedagog italià que tant ha fet per la modernització de l'escolà pública del seu país i de la resta de nacionalitats obertes a la renovació.

Ella es troba molt enfeinada a atendre la seua macroconselleria i l'encàrrec on l'ha empresonada el president Fabra i, és per això que hom no l'espera en aquesta xarrada on més de 500 mestres de tots els nivells, han anunciat que hi acudiran.

Preocupada com està a conservar la línia física i a mantenir-se primeta i ben depilada, la consellera no disposa més temps per a res que no siga fer política partidista i partidària.

No atén més actes socials que no siga posades de llarg d'escoles ultraprivades o sessions d'apludiments irreflexius de la gent que li riu les gràcies.

La consellera d'educació, ni atén el Cremona, ni cap iniciativa que supose la modernització de l'escola. A ella li preocupa més que els infants estiguen ben guardats, que ben educats. Una bona educació suposa reflexió i, al PP valencià el que menys l'interessa ara és que el poble pla reflexione.

Doncs això es perd la consellera del ram i amb la seua absència, també ella serà un poc menys il·lustrada, menys reflexiva i més aborregada. Què voleu que hi fem?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia