El curs escolar començarà el dia 14 amb l'ampliació de cinc centres al Camp i l'inici del nou IES de Sant Salvador

A onze dies per al començament del curs escolar, el 14 de setembre que ve, les constructores ultimen les obres que permetran als alumnes de sis centres començar el curs en noves instal·lacions, sigui per l'ampliació dels edificis o perquè són de nova construcció. Aquest últim és el cas del SES Sant Salvador, que en breu començarà les tramitacions per convertir-se en un institut d'educació secundària (IES), segons el director d'Educació al Camp, Vicent Villena. També seran en un edifici de nova construcció una part dels 229 alumnes del CEIP Mowgli de Reus. Així mateix, s'està ultimant l'adequació de les instal·lacions de l'IES Vidal i Barraquer de Tarragona i l'ampliació en un nou edifici que permetrà augmentar l'oferta de formació professional en educació infantil i atenció sociosanitària. L'IES Martí i Franquès, el més gran de Tarragona amb 675 alumnes, també estrenarà la primera fase de la remodelació, mentre que el CEIP La Candela de Valls estarà ja adequat per acollir els més de 130 alumnes que han hagut d'estar en instal·lacions provisionals mentre duraven les obres.

L'ampliació de l'IES Baix Penedès Nord, a la Bisbal del Penedès, «respon a les necessitats de tota la comarca», assegurava Villena, i preveu l'increment de la demanda d'educació postobligatòria. A més, preveu «la revisió d'espais de menjador», responent a la tendència dels alumnes a quedar-se a dinar als centres.

A més d'aquestes obres, en el pressupost d'Educació d'enguany se'n preveuen d'altres, que fan ascendir la inversió en obres majors i menors al Camp de Tarragona a 56,36 milions d'euros.

Menys barracons el 2010-2011.

Segons Villena aquest curs serà el previ al «desmantellament d'instal·lacions provisionals» que formen part de molts centres educatius o que els integren completament. Concretament, enguany hi ha uns 220 mòduls prefabricats, una vintena més aproximadament que el curs passat. Però Villena va remarcar que percentualment, si es té en compte l'obra nova, no són tan significatius com el curs passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró