Calp comença el curs amb vora un centenar d'alumnes menys que l'any passat

Les escoles acullen enguany un total de 1636 alumnes dels quals 671 fan estudis en línia en valencià

Les quatre escoles públiques de Calp obren el curs a un total de 1636 escolars, alguns menys que els que van acudir l'any passat per aquestes mateixes dates, que van estar xifrats en 1722.

Com resulta habitual, per als més menuts, hi haurà una entrada esglaonada, tot i respectant un xicotet període d'adaptació als nous horaris i a les noves amistats.

L'inici de curs en el dia de hui, es preveu normal i sense més incidents que els que ja resulten habituals i estan relacionats amb les emocions dels de més tendra edat. Pel que fa a les instal·lacions, es mantenen operatives totes les aules que funcionaven l'any passat. Quan a la neteja i condicionament, cal dir que la brigada d'obres municipal ha portat a terme les reparacions necessàries que havien estat sol·licitades per la direcció de cada centre durant el remat del curs passat.

La minvada del cens de matrícules del curs que tot just comença, afecta especialment a les escoles Azorín i Gabriel Miró. Mentre el primer comença amb 581 alumnes dels 639 que va tindre l'any passat, en el segon ho fan 495, mentre que el curs passat van arribar fins els 533. Únicament l'escola Oltà ha crescut en matrícula i enguany acudiran 123 alumnes, quan l'any anterior ho van fer 111. A l'escola José María Patermina ha hagut una variació inapreciable d'un alumne a la baixa.

Pel que fa a les preferències lingüístiques, enguany s'accentua la tendència descendent de la línia en valencià, amb 671 matriculats, enfront dels 965 alumnes que han preferit fer els estudis en el programa d'integració progressiva del valencià. Aquesta tendència es trenca a les escoles Gabriel Miró i José María Patermina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.