Els pares i mares de l'escola 10 de Torrent col·loquen la primera pedra del seu centre virtual

L'alcaldessa ha estat present en la manifestació i ha participat de la protesta mentre anunciava que continuarà negociant

A les nou del matí, quan la resta de l'alumnat d'infantil i primària de Torrent començaven el seu primer dia de classe, les famílies dels xiquets i xiquetes que havien d'estrenar les aules provisionals del centre número 10 d'aquesta localitat d el'Horta, trobaven una nota a les portes d'accés, en la qual es comunicava que l'inici del curs s'ajorna fins dijous 10 de setembre, degut a la impossibilitat de tenir el recinte totalment acabat.

Ha estat en eixe mateix moment que l'alcaldessa de la localitat i diversos regidors del consistori torrentí han fet acte de presència amb l'objecte d'explicar la situació real al col·lectiu de mares i pares aplegats al carrer Genar Palau.

L'Associació de Mares i Pares del centre, han manifestat el seu malestar a la primera munícep de la vila, «per la seua incompetència i irresponsabilitat» i li han fet veure que havia tingut temps suficient per haver pogut preparar les instal·lacions davant del nou curs i començar les obres del nou edifici, a la parcel·la que ha estat oferida la Conselleria perquè així siga.

Així les coses, i com que el centre no anava a collir l'alumnat previst d'infantil i primària, els concentrats a les portes de les instal·lacions provisionals, han realitzat una manifestació fins l'esmentada parcel·la en que ha d'ubicar-se el centre definitiu, lloc en el qual ha estat llegit un manifest i ha intervingut l'alcaldessa de la ciutat (malgrat alguna reticència dels presents) per a explicar que també ella es trobava contrariada davant la impossibilitat de disposar un nou centre per a Torrent i que seguien negociant davant la conselleria. Fins el punt d'oferir-se personalment a desplaçar-se amb una comissió negociadora per a plantejar el problema al propi conseller Font de Mora.

Amb l'inici de curs ajornat fins dijous proper, l'Ampa del Col·legi número 10 ha anunciat mantindre's alerta perquè l'Administració no oblide resoldre aquest problema, «perquè es tracta de l'educació dels nostres fills de hui i del demà» manifestava el president l'associació.

No està prevista l'obra

E.C

El portaveu del Bloc en l'Ajuntament de Torrent, Vicent Beguer, ha qualificat de «esperpèntica i burla als drets socials dels ciutadans» l'aparició de l'alcaldessa María José Català en la col·locació simbòlica de la primera pedra del col·legi número 10 de Torrent amb la camiseta reivindicativa de l'AMPA que des de fa tres anys reclama el començament de les obres del centre a la Generalitat. «Català és tan culpable com la Generalitat que des de hui no hagen pogut estar escolaritzats el alumnes d'aquest centre i que amés d'això, hagen d'acudir a unes instal·lacions en barracons amb dues altures, de molt deficient acabat. Potser amb els 450.000 euros que ha costat tapar el fossat de la Torre es podia haver arreglat aquestes instal·lacions».

El responsable del Bloc considera que l'actuació de Català «aprofundix en el cinisme d'una actuació política, la del PP, que no té cap fonament d'ètica. Ella sap perfectament des de fa mesos que la Conselleria d'Educació ha decidit que aquest col·legi no es començarà fins a l'any 2010, en el millor dels casos, i s'ha burlat en la cara dels pares i del dret dels alumnes a tindre una escola digna».

Beguer no entén «les justificacions de l'alcaldessa que forma part del mateix partit que governa la Generalitat i de l'executiva del mateix. No entenem que la màxima autoritat de Torrent haja d'acudir en companyia dels pares, amb una camiseta reivindicativa, per a ser rebuda per un director general de guàrdia, per a saber l'estat del projecte i la previsió per a l'inici real de les obres. Entre altres coses, per que està informació ja era coneguda per l'AMPA i manifestada en els seus escrits que sistemàticament el PP ha rebutjat en tots els plens, sense donar-los cap crèdit.»

Beguer considera que l'alcaldessa hauria d'explicar «en quina fase es troba el projecte, ja que no apareix publicada la licitació de les obres en la pàgina de contractacions de la Generalitat ni està prevista per al que resta d'any. Tampoc es té prevista per al primer trimestre de 2010 i per tant cal esperar que les obres, si algun dia comencen, no ho faran fins a l'any 2011 pels terminis administratius previsibles». El portaveu del BLOC ha indicat que el seu grup proposarà l'adopció d'un acord extraordinari per al pròxim ple a celebrar el dijous, en el que s'instarà a la Conselleria d'Educació perquè garantisca el començament de les obres durant del primer trimestre de 2010. /

Molta barra, alcaldessa

PERE ROSSELL

Allà estava ella, tota seductora, amb intenció d'encapçalar la manifestació, si és que haguera arribat el cas. Com que la dreta no està acostumada a aquesta mena de mogudes, segurament a la primera regidora en cap de Torrent, li ha fet gràcia allò de posar-se una samarreta groga i reivindicativa i fins i tot, parlar pel megàfon.

Aquesta gent que governa, no té cap problema en arribar als llocs i intentar pegar-li la volta al mitjó. Ara va i diu que ella també vol que es faça l'escola número 10. Arrea! I que no es tracta de cap acte de burla, el fet que portara una samarreta com la que ha llançat l'associació de mares i pares. Tindrà barra!

D'aquesta manera no hi ha forma d'entendre la política que aplica el partit en el govern, mentre desprestigia l'escola pública valenciana. No resulta aconsellable jugar a dues baralles i amb la presència a la concentració s'hi veu que volia desactivar una possible «moguda» per al dijous vinent, data en que hi haurà plenari a l'Ajuntament. Anem a veure, senyora alcaldessa: quants barracons hi ha a l'escola concertada, i quants a l'escola privada?

Si vol negociar allà on calga, pense que hi ha una cosa que resulta clarament innegociable: les llaunes de sardina únicament són acceptables als centres comercials i a les grans superfícies, sempre i quan es tracte de sardines en oli d'oliva, a la salsa americana o en escabetx; per a les persones, intentar posar-les en llaunes de sardina, és una falta de respecte. /



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.