El curs escolar a la demarcació de Lleida comença amb normalitat segons Educació

La Generalitat ha invertit noranta milions d'euros en obres d'ampliació i millora als centres escolars de la demarcació de Lleida. El CEIP Alfred Potrony de Térmens (Noguera) n'és un d'ells i per això, el director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida, l'ha visitat aquest matí.

Per la seva banda, a Lleida ciutat s'han creat aquest any tres noves escoles bressol al barri de Balàfia, la Mercè i Raïmat. En total s'han creat 118 places noves d'escola bressol fins arribar a una oferta de 836 per infants de zero a tres anys en disset centres. Aquest any també entra en funcionament la nova Escola Municipal de Belles Arts. Amb els Fons d'Inversió Local, la Paeria i la subdelegació del govern espanyol han fet obres de millora a onze Centres Públics d'Educació Infantil i Primària (CEIP) de la ciutat de Lleida. Les obres inclouen feines com per exemple pintar l'edifici, ampliació dels centres i millores en els equipaments.

Les obres de millora del fons d'inversió local han suposat una despesa de prop d'1,4 milions d'euros a onze CEIP de Lleida com ara els CEIP Camps Elisis, Cervantes, Creu del Batlle, Joan XXIII, Sant Josep de Calassanç, l'Esperança, Balàfia, Escola Espiga, Joan Maragall, Magraners, Terres de Ponent i l'escola bressol de Magraners.

L'inici de curs escolar a Lleida arriba aquest any amb novetats com ara l'aplicació de la nova llei d'Educació de Catalunya, la incorporació dels llibres digitals a l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i posteriorment als altres cursos. Dins de la llei d'Educació de Catalunya també es començaran a aplicar els plans d'autonomia de centre perquè les escoles puguin gestionar els seus projectes. Aquestes novetats afecten als més de 63.500 alumnes que han començat avui el curs escolar a les terres de Lleida, prop d'un 2% més que l'any passat.

Els alumnes del CEIP Joan XXIII, han rebut la visita de l'Alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del subdelegat del govern espanyol, José Ángel Flores i el delegat d'Ensenyament a les Terres de Lleida, Antonio López. Els nens s'han mostrat satisfets de tornar a l'escola on els han explicat com serà el nou curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.