Alumnes de nuclis de l'Urgell inicien amb retard les classes com a protesta per la pèrdua del servei gratuït de menjador

Educació va suprimir les sis escoles existents en aquests nuclis agregats rebent les famílies com a compensació pel tancament la gratuïtat del menjador escolar i del transport. Aquest curs, el departament al·legant manca de pressupost ha decidit suprimir la gratuïtat del servei de menjador per aquests alumnes fet que ha provocat les queixes dels pares que veuen aquesta gratuïtat com un dret adquirit a canvi del tancament de les escoles rurals de la mateixa manera que ho és el servei de transport, que sí es manté.

Així, pares i fills han dut a terme accions de protesta davant l'escola de Sant Martí de Riucorb i dels CEIP Jacint Verdaguer i Àngel Guimerà de Tàrrega per demanar a la Generalitat, que no es basi en 'una llei de mínims' i que promogui 'l'equilibri territorial i la igualtat d'oportunitats' en un dret fonamental com és l'educació. De la mateixa manera que li demanen que no faci diferències entre els pobles que són municipi i els que no ho són.

La portaveu dels pares d'alumnes de pobles agregats de la comarca de l'Urgell, Núria Elias, ha explicat que a l'Urgell la mesura d'Educació afecta uns 118 alumnes que d'aquesta manera haurien de pagar el menjador durant aquest curs, el que suposa pels pares una despesa d'entre 90 i 100 euros mensuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.