Educació accepta que els alumnes de nuclis agregats de l'Urgell mantinguin els ajuts de menjador escolar

Els escolars residents en nuclis agregats a Tàrrega i Sant Martí de Riucorb, a l'Urgell, podran mantenir, al menys, aquest curs els ajuts per menjador després que Educació anunciés la voluntat de retirar-los permanca de pressupost. Així, després de la reunió mantinguda aquest dimarts entre els pares i el director dels serveis territorials d'Educació a Lleida, Antonio López, el departament s'ha compromès a dotar el Consell Comarcal de l'Urgell –qui gestiona en aquesta comarca els ajuts de menjador escolar- del pressupost necessari per assumir el servei de menjador pels alumnes que provenen de pobles agregats als municipis de la comarca.

El Departament d'Educació va decidir aquest curs deixar de prestar de manera gratuïta el servei de menjador escolar als escolars residents en pobles agregats a municipis de la comarca de l'Urgell com ara Tàrrega o Sant Martí de Riucorb. El departament al·legava manca de pressupost per seguir oferint el servei de forma gratuïta. Per això, durant la trobada d'aquest dimarts, els pares han seguit defensant que reben aquest servei des de fa més de vint anys, com a compensació pel tancament de les escoles rurals que hi havia en els nuclis agregats de l'Urgell on viuen els escolars.

La solució, de moment, només afectarà aquest curs 2009/2010. Per això, Educació ja ha emplaçat al Consell de l'Urgell a reunir-se durant aquest curs escolar per veure quines solucions es poden adoptar amb vista a cursos posteriors, segons ha explicat la representant dels pares d'alumnes de pobles agregats de la comarca de l'Urgell, Núria Elias.

Durant reunió, els pares també han aprofitat per plantejar 'la necessitat' de promoure la reobertura d'aquestes escoles en nuclis de població més petits, donat que en alguns d'aquests nuclis «hi ha alumnat suficient i previsió de continuïtat d'aquests centres educatius en el temps».

Com a acte de protesta els pares, van fer que els seus fills entressin amb prop de mitja hora de retard a l'escola el primer dia de curs escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.