Fan una jornada de portes obertes al nou institut de les Franqueses del Vallès

El nou institut de les Franqueses del Vallès, que va començar a funcionar el 14 de setembre passat, ha obert aquesta tarda les portes a la resta de la població. Així, la comunitat educativa ha organitzat una jornada de portes obertes entre les quatre i les set del vespre. Els professors i l'equip directiu acompanyaran els assistents durant la jornada, en visites d'uns vint minuts que es faran per grups.

La idea és que tant els pares i mares, com la resta de ciutadans de la població que ho vulguin, puguin conèixer el nou equipament, on de moment fan classe un total de 120 alumnes de 1er i 2on d'ESO, encara que la previsió és arribar a 500 de manera gradual.

Un dels objectius de l'equip directiu, encapçalat per Eduard Navarro, és fer un projecte educatiu molt participatiu. En aquest sentit, una de les primeres accions que s'han dut a terme és engegar un procés participatiu per decidir el nom del nou institut. Fins divendres passat al matí, el centre havia rebut sis propostes diferents: Puig Salomó, en referència al turó més alt de Llerona (uns 290 metres), des d'on es poden veure quatre de les cinc poblacions: Llerona, Corró d'Amunt, Corró d'Avall i Marata. Sembla probable que sigui el resultat d'haver posat el cognom de l'antic poblador o propietari de les terres del turó. Riera de Corró, en referència a l'afluent per l'esquerra del Congost, que neix al vessant meridional de la roca Centella, límit sudoest del massís del Montseny. Després de passar per Corró d'Amunt, Marata i Corró d'Avall, desemboca prop de Granollers. L'Espolsada: Aquest punteig és el que ha donat nom a la dansa que es conserva a Corró d'Avall i a Marata, tot compartint melodia amb la Dansa de Castellterçol. O el nom de Francesc Montserrat, barber a les Franqueses des de l'any 1944 fins al 1938 i des de 1943 fins el 1970, any que es va retirar. Tenia la barberia just davant de l'estació de tren de Corró d'Avall. Francesc Montserrat també va ser l'últim alcalde republicà de les Franqueses. També és proposa El Til·ler, en referència a l'arbre que presidia la plaça on s'ha aixecat l'edifici de l'IES. Els til·lers o tells són un gènere d'arbres de la família de les malvàcies, natius de les regions temperades de l'hemisferi nord. O també, Francesc Tarafa, que va néixer, molt probablement, a les Franqueses, tot i que algunes fonts bibliogràfiques el citen com a granollerí, cap a 1495 i va morir a Roma el 1556. Va ser historiador, heraldista i un exemple d'humanista.

Una d'aquestes propostes és la que sortirà escollida en el referèndum obert a la població que es farà per triar el nom el pròxim 5 d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses