Educació

Està en marxa el Festival de Benvinguda a la Universitat de València Estudi General

Hi ha previstes activitats amb música, teatre, cinema, art públic i solidaritat

El Festival de Benvinguda se celebra des de hui, 13 d'octubre, fins al 5 de novembre a espais de la Universitat de València i sales de concerts de la ciutat de València i d'Ontinyent.

Aquesta edició comptarà amb 14 concerts amb els quals es donarà suport a Pobresa Zero, nou representacions teatrals i intervencions d'art públic al Campus dels Tarongers.

Transcorreguts els primers dies del nou curs acadèmic, la Universitat de València posa en marxa una nova edició del Festival de Benvinguda amb un ampli ventall d'activitats culturals per celebrar el començament del curs i apropar les propostes culturals a l'estudiantat i a la comunitat universitària, així com a la societat valenciana.

La música és un dels eixos principals del Festival que es concreta en diverses propostes i diferents espais. El primer concert se celebra al Col·legi Major Rector Peset, hui dimarts 13 d'octubre, amb el cantaor David Lagos, premi Lámpara Minera 2014, acompanyat d'Alfredo Lagos a la guitarra.

Aquest any són tres els ‘Concerts de Benvinguda', que se celebren tres dijous consecutius a les 22:30 hores a la Sala Noise de València. Comencen dijous 15 d'octubre amb els valencians ‘ASPENCAT' i la cantant francoxilena Ana Tijoux.

El 22 d'octubre, actuaran ‘SIDONIE' i dos dels grups seleccionats de la ‘Borsa Pop Rock de la Universitat de València': ‘Dusty Shoes' i ‘Best on the road'.

El 29 d'octubre, el rock de LEÓN BENAVENTE junt a ‘Flipping Colors' tancaran els concerts a la Noise.

Després de l'èxit de l'any passat, aquesta edició continua, a les 20:30 hores, amb la ‘Benvinguda al Botànic', concerts acústics que tenen lloc al mateix interior del jardí en una atmosfera única i agradable. la sala El Loco.

El Festival de Benvinguda integra també la ‘XVIII Mostra d'Art Públic per a Joves Creadors', amb huit intervencions seleccionades que seran visitables del 19 al 23 d'octubre als diferents espais del Campus dels Tarongers.

La Mostra serà inaugurada dilluns 19 d'octubre, amb la conferència ‘Procesos dialógicos y prácticas colaborativas entre arte y comunidad', a càrrec de Nuria Enguita Mayo.

Del 19 al 30 d'octubre, tindrà lloc a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau la ‘XX Mostra de Teatre Universitari', organitzada per l'Aula de Teatre de la Universitat de València.

Benvinguda a Ontinyent

El campus i la ciutat d'Ontinyent gaudiran, com cada any, d'una programació específica. BORJA PENALBA, amb les seues ‘Cançons de fer camí', actuarà al mateix campus dimecres 21 d'octubre.

Eixa vesprada ho farà també al Centre Cultural Caixa Ontinyent el quintet de metall de joves músics valencians ‘Djamm Brass Quintet'.

L'actuació teatral arribarà de la mà d'EUGENI ALEMANY amb ‘En persona guanye', dimarts 20 al Teatre Echegaray. Així mateix, al llarg de la setmana, es realitzaran diverses conferències, una partida de pilota valenciana i s'inauguraran dues exposicions: ‘Memòria i Patrimoni Viu', i ‘Diverses. Històries de dones'.

Pobresa Zero

Com en edicions anteriors, la Universitat de València dóna suport a Pobresa Zero amb la recaptació econòmica dels concerts i amb la col·laboració institucional en activitats de sensibilització, així com en el marc de la celebració del 17 d'octubre, Dia mundial per l'eradicació de la Pobresa.

En els primers dies de novembre se celebrarà, a més, una jornada de reflexió i solidaritat amb el poble de Síria amb la participació d'ONGD i d'experts universitaris en Drets Humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA