Grup Cañigueral adquireix el 100% de Far Jamón Serrano
La firma s'integrarà a l'estructura del grup com a empresa independent
Asseca uns 7.000 pernils setmanals
Grup Cañigueral, format per les empreses càrnies Monter, Coopecarn i Frigorífics Costa Brava, ha adquirit ara el 100% de Far Jamón Serrano SA, una empresa especialitzada en pernil curat amb seu a les Preses. La iniciativa, promoguda des de Frigorífics Costa Brava, pretén diversificar les àrees de negoci del grup i donar resposta a una demanda creixent de pernil curat en mercats internacionals estratègics.
Actualment, Grup Cañigueral subministra pernil cru a proveïdors de sis països a través de Frigorífics Costa Brava, primer escorxador de l'Estat espanyol homologat per exportar carn de porc de capa blanca als Estats Units. Amb la nova adquisició, el grup exportarà el producte ja elaborat i aportarà més valor afegit a la seva activitat internacional.
Les instal·lacions de Far Jamón Serrano SA tenen una superfície total de 9.000 metres quadrats i un equip de 40 treballadors. La planta disposa actualment d'una capacitat d'assecatge setmanal d'entre 6.000 i 7.000 pernils, i permet tenir un total de 300.000 unitats en procés. El 2015 Far Jamón Serrano va facturar dotze milions d'euros.
Grup Cañigueral té homologacions per exportar a més de quaranta països de l'Àsia, l'Àfrica, Amèrica i Europa a través de Frigorífics Costa Brava i Coopecarn. Ocupa 2.000 persones i factura 480 milions d'euros.