Educació

L'institut de Calldetenes, acabat del tot després d'una dècada d'entrebancs

L'equipament va entrar en funcionament l'abril del 2014, però ahir es va fer la inauguració oficial

Quatre municipis més hi centralitzen la secundària

L'institut Les Margues de Calldetenes va viure ahir la inauguració oficial de les instal·lacions, tot i que ja fa dos anys que està en funcionament. Això sí, en el moment d'estrenar el nou edifici, l'abril del 2014, encara hi faltaven serveis, com per exemple el gimnàs, que ja s'ha construït i que ahir va servir de sala d'actes. I és que les dificultats que ha comportat per Calldetenes disposar d'aquest equipament bé mereixien una bona estrena. El projecte de disposar d'un centre educatiu de secundària va arrencar fa una dècada, i en el curs 2006-07 es van començar a fer classes de 1r d'ESO en un edifici adaptat a la zona del polígon, a l'espera de poder disposar d'un edifici en condicions. Superada la crisi econòmica i diversos entrebancs durant les obres, l'abril del 2014 la nova instal·lació va començar a rebre els alumnes. Això sí, encara hi quedaven detalls de mobiliari i també la construcció del gimnàs. Actualment, el centre ja funciona a ple rendiment: “No ha estat gens fàcil però s'ha superat gràcies a l'esforç de tothom. Aquest institut és un exemple de col·laboració entre moltes persones, i en el moment que s'ha aconseguit, encara més”, va remarcar l'alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer (CiU), que també va tenir paraules d'agraïment “per tots els regidors que hi ha hagut al municipi en tots aquests anys, i també per l'anterior alcalde”, Jaume Mas, que amb ERC va dirigir la població des del 1993 fins al 2011.

Verdaguer va destacar la importància de disposar d'unes instal·lacions en bones condicions, ja que el servei que ofereix l'institut Les Margues va més enllà dels límits de Calldetenes: “És un equipament que pertany a quatre municipis més”, va exclamar fent referència a l'important gruix d'alumnat que prové de Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Tavèrnoles i Vilanova de Sau. Ahir, en la presentació, els alcaldes d'aquests quatre municipis també hi van ser presents, juntament amb la consellera comarcal d'educació, Anna Franquesa.

Ruta pel centre educatiu

L'acte oficial d'inauguració va ser presidit per la consellera d'Educació de la Generalitat, Meritxell Ruiz, que, juntament amb l'alcalde de Calldetenes i la directora del centre, Maria Vilamala, va ser l'encarregada de destapar la placa commemorativa de l'estrena. A continuació es va fer una ruta per les instal·lacions en què també hi va ser present la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. Al llarg del recorregut, la consellera Ruiz va entrar a diverses classes i va poder veure com es treballa en un centre que l'any 2013 va rebre el premi a l'excel·lència acadèmica de la Catalunya Central: “He pogut comprovar que s'aprenen conceptes però també que es prepara l'alumnat per ser competent en molts àmbits. L'educació ha de donar resposta a les necessitats del futur”, va remarcar la consellera, que també va assegurar que enmig de les dificultats, “l'educació s'ha de continuar prioritzant”.

Des del centre educatiu, la directora Maria Vilamala va mostrar-se satisfeta per l'obra però va recordar que per fer una bona tasca educativa “calen també recursos humans i econòmics”. A Les Margues, actualment hi estudien 10 grups repartits entre primer i quart de secundària.

A Roda de Ter també veuen a prop la nova escola

Calldetenes va poder fer gal·la de les seves noves instal·lacions educatives, i qui espera poder-ho fer a partir del curs 2017-18 és Roda de Ter. De fet, el 13 de maig vinent està previst l'acte de replanteig que suposarà el tret de sortida a la construcció del nou edifici de l'escola Emili Teixidor. L'equipament se situarà a la zona dels Pèlics, i està previst que després de 14 mesos d'obres estigui acabat el juliol de l'any que ve: “Els pares i mares, els alumnes i els professors han tingut molta paciència i és una gran satisfacció que per fi es puguin dur a terme”, explica l'alcalde rodenc, Albert Serra. El nou edifici acollirà els alumnes d'educació infantil i primària que des de fa 10 anys ocupen de manera provisional el terreny on s'hi havien ubicat les escoles Sant Joan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona