Societat

Plens de tràmit a Barcelona sobre habitatge i seguretat

Els plens sobre els dos temes més candents que afecten la capital de Catalunya es duen a terme quasi a contracor

El ple descarta crear una comissió d’estudi sobre la delinqüència

Portaven l’adjectiu d’extraordinaris i tot just van durar una hora i mitja. L’Ajuntament de Barcelona va ventilar ahir en 90 minuts els dos plens sobre els dos temes més candents del dia a dia dels ciutadans, l’habitatge i la seguretat. Van ser debats de poca volada, amb més política que idees noves, i que van acabar amb l’aprovació d’acords amb un nivell de consens ampli. La notícia va venir, però, pel no acord en l’aprovació de la proposició sobre seguretat, que va tenir els vots a favor de tots els grups però l’abstenció d’ERC, disconforme amb la no inclusió de la creació d’una comissió que hauria d’haver debatut i aprovat un nou model de seguretat per a Barcelona.

Del model de seguretat que s’ha d’aplicar en va parlar el tinent d’alcalde Albert Batlle, que va assegurar que aquest estiu ja es notarà el reforç d’agents de la policia, 270 agents que reforçaran el patrullatge, comptant mossos i agents de la Guàrdia Urbana. Batlle va mostrar el seu “suport absolut” a la policia local, en la qual va dir que ha vist “il·lusió i esperança”.

El tinent d’alcalde va dirigir-se especialment a Manuel Valls dient-li que actuarien de “forma ordenada”, i ho va fer després que el polític catalanofrancès denunciés que el problema de la seguretat se li havia escapat de les mans a l’Ajuntament i que la imatge que transmet la ciutat és “vergonyosa”.

Elsa Artadi va parlar de “xifres rècord de delinqüència a la ciutat”, mentre que Jordi Coronas, d’ERC, va advertir que la solució no vindrà només per posar més policies al carrer. Precisament, la contractació de noves places per a agents de la Guàrdia Urbana és un dels acords del ple, que també demana fer front a la venda ambulant dels top manta.

En el ple sobre habitatge, que es va fer primer, es va aprovar una resolució que insta el govern de la Generalitat a tramitar una llei que reguli el preu del lloguer de l’habitatge i la creació d’una comissió no permanent que estudiï la repercussió de la regulació del lloguer de pisos a la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana.

En el debat d’habitatge, la regidora Lucía Martín va retreure als grups de Junts per Catalunya i ERC que facin servir l’Ajuntament de Barcelona per encarregar una feina al govern de la Generalitat, del qual formen part, que no fa per si mateix. El PP i el grup de Valls van instar a actuar en els 80 solars de propietat municipal que hi ha a la ciutat, en els quals es podria construir habitatge assequible.

Jaume Collboni, vicepresident primer de la Diputació

La Diputació de Barcelona va aprovar ahir el seu govern, gràcies als vots a favor del PSC, JxCat, els comuns i el PPC, en una votació que va rebre les abstencions d’ERC, Cs i TxT, i cap vot en contra. El nou govern estarà encapçalat per Núria Marín com a presidenta (PSC), Jaume Collboni (PSC) de vicepresident primer, Carmela Fortuny (JxCat) com a vicepresidenta segona, Ferran Mascarell (JxCat) com a vicepresident tercer i Núria Parlon (PSC-CP) com a vicepresidenta quarta i diputada delegada per a les polítiques de participació, l’Agenda 2030 i els ODS. Per la seva banda, la presidenta, Núria Marín, va advertir que té previst retirar el llaç groc que penja de la façana de la seu de la institució provincial, ara tapat per un tapís amb l’escut de la institució brodat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.